IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Превозвачи настояват всички автобуси да се движат с касови апарати

Големите компании в сектора вече са изпълнили изискването, заяви Ивайло Константинов

14:09 | 13.01.14 г.
Превозвачи настояват всички автобуси да се движат с касови апарати

Автобусните превозвачи все още не са уведомени за евентуално поредно удължаване на срока за въвеждане на касови апарати в автобусите. Нещо повече, превозвачите гледат с негативизъм на предложението срокът да бъде удължен с цяла година. Това каза за Investor.bg Ивайло Константинов, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи в България (НСАБ) и управител на „Юнион Ивкони“.

Константинов коментира днешното изказване на председателя на транспортната комисия в парламента Камен Костадинов, който заяви, че ще бъде предложено срокът за поставянето на фискалните устройства в автобусите да бъде удължен с година, защото се търсел „работещ механизъм“. Според Костадинов дори е възможно разпореждането да отпадне изцяло, защото законодателството по въпроса нямало да сработи.

"Всички сме готови за въвеждането на касовите апарати. Ние на това разчитахме – допълнителните приходи в бюджета да обезпечат субсидията, която държавата трябва да ни дава за превозите с отстъпки“, заяви Ивайло Константинов.

Той уточни, че и сдружението, което представлява, също подкрепя въвеждането на фискални устройства, а големите  фирми в бранша вече са оборудвали автобусите с касови апарати.

От 1 януари 2014 година всички компании, занимаващи се с автобусни превози, са задължени вече да возят и да издават билети с касови апарати. Контролните органи на Министерството на финансите вече са в правото си да извършват проверки на превозвачите и да налагат глоби на тези, които возят без касов апарат.

Днес стана ясно, че автобусните превозвачи от днес обявяват национален протест.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още