Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

През 2018 г. ще се изясни трябва ли да бъде развален приватизационният договор за БМФ

Осигурени са средства за делото във ВКС за обжалване на арбитражното решение, коментира Емил Караниколов

През 2018 г. ще се изясни трябва ли да бъде развален приватизационният договор за БМФ

Снимка: Pixabay

През 2018 г. ще се изясни трябва ли да бъде развален приватизационният договор за Български морски флот (БМФ), стана ясно от коментар пред пред журналисти на министъра на икономиката Емил Караниколов.

Още по темата

Осигурени са средства за делото във ВКС за обжалване на арбитражното решение за БМФ, каза той, цитиран от БТА.

Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол е констатирала нарушения в приватизационния договор, свързани със трудовата заетост и купувачът е плащал за това неустойки. Следващият отчетен период за слеприватизационен контрол е през 2018 г. и едва тогава може да се установи дали отново има неизпъление на следприватизационните ангажименти и евентуално дали да се пристъпи към разваляне на договора, обясни Караниколов.

Вицепремиерът Валери Симеонов коментира по темата, че всички българи трябва да са удовлетворени от отпуснатите вчера средства, за да се обжалва решението на Арбитража. Според Симеонов е имало риск да се създаде опасна практика да се обжалва всяка приватизационна сделка и то точно при приватизаторите, които искат да се променят условията, подписани в договора за приватизация.

По предложение на министъра на икономиката Емил Караниколов и след разпореждане на премиера Бойко Борисов правителството вчера осигури 2,4 млн. лв., необходими за заплащане на дължимата държавна такса за предявяване на иск пред Върховния касационен съд за отмяна на решение от 30 март 2017 г. на Арбитражния съд при БТПП. То е постановено по заведено от "Кей Джи Маритайм Шипинг" АД дело срещу Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол.

Средствата ще бъдат осигурени с постановление на МС като допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и са за сметка на преструктуриране на бюджета на икономическото министерство за 2017 г.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Престъпна група за продажба на тютюн е ощетила държавата с 3 млн. лева