Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

През 2018 г. стокообменът между България и Унгария расте с 5,3%

Български и унгарски компании се срещнаха на форум в Будапеща

През 2018 г. стокообменът между България и Унгария расте с 5,3%

Снимка: Pixabay

През 2018 г. стокообменът между България и Унгария расте с 5,3% до 1,608 млрд. евро. Българският износ за Унгария достига 497,7 млн. евро с ръст 7,9%, а вносът от Унгария е 1,110 млрд. евро с ръст от 4,2%. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов при официалното откриване на Българо-унгарски бизнес форум, който се проведе в Будапеща. 

Още по темата

На форума участие взеха български и унгарски компании от секторите земеделие, хранително-вкусовата промишленост, фармацевтична и машиностроителна промишленост, информационни технологии и туризъм, съобщи икономическото министерство.

Икономическият министър посочи, че в структурата на българския износ определящ дял заемат апаратура и части, нефтени масла и масла от битуминозни минерали, акумулатори, медикаменти, изделия на обувната промишленост.

Докато вносът от Унгария се разпределя между медикаменти, автомобили, захар, минерални торове, апарати и части, електрооборудване.

„За нас е важно да запазим и разширим позициите на българските стоки и услуги в държавите, които са наши традиционни партньори“, заяви Караниколов.

По статията работиха: Надежда Бочева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Лекарския съюз: В проекта за нов здравен модел липсват реални разчети