IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Президентът започва консултациите с партиите

Първи с държавния глава ще се срещнат „Воля“, ДПС и „Обединени патриоти“

08:46 | 24.04.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Румен Радев. <em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Румен Радев. Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Днес президентът Румен Радев започва консултациите с парламентарно представените политически сили преди да връчи мандат за съставяне на правителство.

Според протокола първи са най-малките в 44-ото Народно събрание - партия "Воля". За днес са насрочени и консултациите с ДПС и „Обединени патриоти“.

Утре са срещите с БСП и ГЕРБ, а след като всички парламентарно представени политически сили минат през „Дондуков“ 2.

Румен Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство на най-голямата парламентарно представена партия - ГЕРБ. Очаква се това да се случи до края на седмицата

Междувременно започват и разговорите за разпределението на министерствата и състава на правителството, което ще предложат ГЕРБ и Обединените патриоти. Очаква се кабинетът да има четирима вицепремиери и 17 министерства.

По неофициална информация лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов ще бъде вицепремиер. Все още не е ясно дали ще седне в креслото на министъра на отбраната. Името на Валери Сиомеонов, лидер на НФСБ, също се спряга за заместник на премиера, както и за министерски пост. Според непотвърдена информация е вероятно той да поеме Министерството на енергетиката. Другите двама вицепремиери, чиито имена се спрягат, са от квотата на ГЕРБ - Томислав Дончев и Лиляна Павлова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още