IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При 100 обществени поръчки на Министерството на отбраната са открити нередности

Докладът е изпратен на Прокуратурата

17:40 | 14.02.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Министерство на отбраната</em></p>

Снимка: Министерство на отбраната

Приблизително над 100 са различните обществени поръчки на Министерството на отбраната, в които са открити някакви нередности. Това каза министърът на отбраната в служебния кабинет Стефан Янев, предаде БТА.

Доклад за търговете в министерството, констатирал недобри практики и нарушения, е предаден на служебния премиер и е изпратен на Прокуратурата, каза той.  Министърът уточни, че ревизията още не е завършила и проверките продължават.

Янев участва в брифинг след края на двудневната годишна конференция на началника на отбраната в София.

На брифинга Янев и изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов акцентираха върху известния проблем с недостига на личен състав. Основните причини за напускането на военнослужещи са състоянието на екипировката, въоръжението и техниката, както и заплащането. Недостигът на военни вече е над 5600 души, срещу него се изпълнява план с различни мерки.

Янев и Ефтимов подчертаха, че въпреки финансовия дефицит и кадровия недостиг, въоръжените сили запазват боеспособността си и са в състояние да гарантират държавния суверенитет.

Над 250 са били ученията през 2016 г. Изпълнени са над 150 задачи в помощ на населението при различни бедствия и други случаи. В тези дейности са участвали повече от 1300 военнослужещи и цивилни служители с повече от 130 машини.

Над 6 хил. военни са участвали съвместно с МВР в охранатата на границата. Инцидентите в армията са намалели в сравнение с предходната година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:10 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
redcretin
преди 7 години
Как иначе, при бюджет над 1млрд годишно!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още