IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При избирането на кандидат-президента на БСП Нинова ще се съобразява с партията

След Националния събор на Бузлуджа БСП е по-силна, оцени председателят й

15:12 | 31.07.16 г. 19
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Корнелия Нинова съобщи, че БСП е подала сигнал до прокуратурата заради прекъснато пряко телевизионно излъчване от Бузлуджа. <em>Снимка: БТА</em></p>

Корнелия Нинова съобщи, че БСП е подала сигнал до прокуратурата заради прекъснато пряко телевизионно излъчване от Бузлуджа. Снимка: БТА

При избирането на кандидат-президента на БСП ще се съобразявам с мнението на партията. Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова по време на брифинг в централата на партията.

Нинова за пореден път подчерта, че няма да е президентската кандидатура на социалистите, а че се търси силна фигура, обединяваща лявото.

„Аз съм поела ангажимент да изведа БСП до следващите парламентарни избори“, припомни председателят на социалистическата партия, поела ръководството преди два месеца.

Корнелия Нинова оцени, че след Националния събор на Бузлуджа, проведен вчера, БСП е по-силна.

„Показват го и няколко социологически проучвания, които сочат проценти нагоре”, каза още председателят на БСП, цитиран от пресцентъра на партията.

Тя отсече, че ще се съобрази само с едно мнение относно кандидатурата за президентските избори - това на партията.

„Търсим одобрението на лявото и прогресивното“, посочи Нинова, цитирана от Агенция „Фоус“.

Нинова отново каза, че БСП ще обяви кандидатите на 14 август.

На брифинга всъщност Нинова съобщи, че БСП е подала сигнал до прокуратурата заради прекъснато пряко телевизионно излъчване от Бузлуджа.

„Подадохме сигнал до Главна прокуратура за това, което се случи вчера на Бузлуджа - ние и телевизията, с която имахме договор за пряко излъчване“, каза тя и обясни, че телевизията е излъчвала пряко и без проблем всичко, което се е случвало на върха, в рамките на половин час. Но след старта официалната част на събитието, сигналът е бил прекъснат.

„Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване през друга телевизия. Веднага след нейното започване и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме техниката на БНТ. 10 минути. след като те започнаха беше изключена и сателитната връзка на БНТ“, допълни Нинова.

По нейните думи на мероприятието е имало най-модерната и сериозна техника, както и изключително добри професионални екипи и инженери.

„Смятаме, и така от телевизията са определили в жалбата си до прокуратурата, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и левицата“, подчерта председателят на БСП. По нейните думи не се знае кой е саботирал сигнала и очаква прокуратурата да направи своето разследване.

„Допускаме, че това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата. Да изключиш на три телевизии сигналите и сателит, да прекъснеш пряко излъчване, го определяме като тежка цензура срещу опозицията“, каза още тя и добави, че това е посегателство срещу свободата на словото.

„Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо – да посегнете върху свободата на словото, срещу опозицията и най-голямото й национално събитие и показва само едно – притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа“, коментира Нинова.

„Искаме прокуратурата да каже кой се опитва да скрие гласа на опозицията“, категоричен е лидерът на социалистите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

19
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 7 години
напиши го по грамотно и ще ти отговоря, сега незнам кво искаш да кажеш.... ако мисленето ни беше в 21ви век на всички, БСП нямаше да го има вече и това нямаше да е тема за коментар
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18
rate up comment 0 rate down comment 1
khao
преди 7 години
само дето говнoто си ти, мили ми малоумний :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
17
rate up comment 0 rate down comment 1
Pyramid
преди 7 години
"След Националния събор на Бузлуджа БСП е по-силна, оцени председателят й Към статията16Препоръчай (0)Напиши коментар 1| 2 1 4 6ing5rov до: DutyFree преди 19 часаКрейзи , Плевелиев е възможно най неудачната и неподходяща за държавен глава фигура , избирана някога по света !4 0 5khao до: Pyramid преди 20 часаче кой нормален с визия и ерудиция ще се занимава с БСП .... ае да говорим сериозно... БСП са по инерция към небитието"Да си Президент е не да "се занимаваш с БСП" /ГЕРБ, Атака, ПД, РБ, АБВ и т.н./ То е да си Държавен глава. БСП да отива, където ще. Нейните партайгеносета, докъдето я оплескат, дотам ще е. Все някой е издигнал и ще издига кандидатите но, ако ТОВА е признак, защо да не/се доверим на тях, значи, мисленето ни е изостанало в 19-ти/20-ти век. сега сме 21-ви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16
rate up comment 4 rate down comment 3
eng.Garin
преди 7 години
Прокрадва се слух за евентуална кандидатура на ген. Радев. Това на пръв поглед е много интересно и ще раздвижи нещата, тъй като подобна кандидатура анулира кандидата на патриотичните сили а същевременно от ГЕРБ единствено Бойко е способен да се изправи срещу него, за резидентите в САЩ (РБ) в България и техните търсения на покемони изобщо няма да се спирам - нямат шанс в подобна битка. Бойко иска да се ореиентира в ситуацията, но няма да може , тъй като нашите избори са преди изборите в кравефермата. Беше хубаво да ги направим след техните, тъй като ако тръмп спечели и спре разходите по направление "америка за България" и прочее разсейки на агенцията, освен че ще се лишим от дежурните *** във форумите , ще станем свидетели на естествена саморазправа на ГЕРБ с рб, предполагам, че мокета и пудела ще са обесени срещу Александър Невски, а плевела ще бъде на заточение в с.Баня или на Халхидики.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
15
rate up comment 3 rate down comment 3
ing5rov
преди 7 години
Всеки път се заричам да не хвърлям камък в рядко *** като тебе и все не успявам да се сдържа !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 7 години
oтрепко*
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 2 rate down comment 4
khao
преди 7 години
не някога, а теб (прави разлика)... а ти си никой :):) и да псувам, по тия земи на българи се псува, руска *** !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 3 rate down comment 4
ing5rov
преди 7 години
За тебе ако ниво е да напсуваш някого , вярно ,много ти е високо !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 3 rate down comment 4
khao
преди 7 години
повече е, но имам нужда човека отсреща да е на ниво, а ти си доста глупа.в, проссс и посредствен :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 4 rate down comment 2
ing5rov
преди 7 години
До там ли ти е ентелектуалната потентност ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още