IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

При обсъждането на три теми ще се реши вотът на недоверие

Екологията, "Турски поток" и хазартът ще влияят на гласовете на депутатите, прогнозира политологът Росен Стоянов

23:01 | 20.01.20 г.
При обсъждането на три теми ще се реши вотът на недоверие

Вотът на недоверие на срещу правителството, който БСП внася в парламента, е заради водната криза в Перник и вноса на отпадъци от Италия.

По думите на Стоянов темата екология се обсъжда в последните години, а след т.нар. водна криза вече се говори и за криза с боклука.

"Миналата седмица се заговори за промяна в един многомилионен сектор –  къде да бъде хазартът, дали да бъде национализиран или да мине в частни ръце", посочи политологът.

Росен Стоянов напомни, че се коментира, че в САЩ не са много щастливи от "Турски поток" през територията на България". Затова според него не е ясно как ще протече вотът, тъй като тези три теми могат да повлияят на народните представители при гласуване на четвъртия вот на недоверие за кабинета на Бойко Борисов.

"Ясно е за всички, че в самата БСП предстоят вътрешни избори и конгрес в началото на пролетта и може да разглеждаме вота като заявка за сила, сплотеност на сега управляващите в тази партия, смята той. – Опозицията винаги трябва да е готова да управлява, но ако това стане, БСП ще трябва да каже с кого ще се коалира."

По думите на Росен Стоянов трябва да се понесе политическа отговорност не само от подалия оставка Нено Димов, а наказателна отговорност за кого да има – трябва да реши съдът.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още