Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

"Приста Ойл Холдинг" се сдоби с американски дипломат в борда на директорите

Според Пламен Бобоков Франсис Брей ще даде уникални преимущества по отношение разширяването и развитието на бизнеса на холдинга в Африка

"Приста Ойл Холдинг" се сдоби с американски дипломат в борда на директорите

Франсис Джон Брей. Снимка: "Приста Ойл Холдинг"

В Борда на директорите на "Приста Ойл Холдинг" ЕАД след единодушно решение влиза Франсис Джон Брей, съобщават от компанията. 

Франсис Джон Брей е гражданин на САЩ, бивш дипломат от кариерата с над 20 години активен опит в африканските държави. До 1 юли 2019 г. той е заемал длъжността генерален консул на САЩ в Нигерия.

От името на акционерите на "Приста Ойл Холдинг" ЕАД, в качеството си на председател на Борда на директорите, Пламен Бобоков приветства избора и отбеляза, че в съответствие с международната конюнктура е настъпило време да се обърне сериозно внимание на възможностите за бизнес в Африка. Наред с това, той е изразил увереност, че безценният опит на Франсис Брей ще даде уникални преимущества по отношение разширяването и развитието на бизнеса на холдинга на този континент.

Според Франсис Джон Брей възможностите за развитие на африканския континент са все още неразкрити и интересът на бизнеса към него тепърва ще расте.

По данни от годишния консолидиран отчет на "Монбат" за 2018 г. "Приста Ойл Холдинг" притежава 42,73% от капитала на производителя на батерии и акумулатори. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Кадър на деня за 9 май