IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Приста Рисайклинг" изгражда в Украйна завод за преработка на отработени масла

Зелената инвестиция отваря 100 нови работни места

16:11 | 17.10.13 г.
<p>
	Вицепремиерът Даниела Бобева и Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на &bdquo;Приста Ойл Холдинг&ldquo;, на откриването на новия завод на дружеството в Украйна. <em>Снимка: &bdquo;Приста Ойл&ldquo;</em></p>

Вицепремиерът Даниела Бобева и Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на „Приста Ойл Холдинг“, на откриването на новия завод на дружеството в Украйна. Снимка: „Приста Ойл“

„Приста Рисайклинг“ ще изгради в Украйна екологичен завод за преработка на отработени масла, съобщиха от компанията. Първата копка е направена днес в  град Бородянка, Киевска област.

Зелената инвестиция включва изграждането на два технологични модула, всеки от които на стойност 25 млн. долара, резервоарен парк и естакада за суровини и готова продукция на стойност 10 млн. долара. В рамките на проекта инвеститорът предвижда откриването на 100 нови работни места.

Изграждането и оборудването на завода ще бъде осъществено по американска патентована технология, собственост на Sequoia Energy & Environment Pvt. Ltd, САЩ.

Целта е да бъде изградена общонационална система за събиране и утилизация на отработените масла – моторни и индустриални. Предвидената инвестиция за тази система е 5 млн. долара.

Преработвателният процес ще се раздели на две части: вакуумна дестилация и  хидроочистка на маслените фракции.

Преработвателният капацитет на инсталацията включва два модула по 40 000 мт/годишно. Предвидено е при нормално натоварване те да произвеждат 70 000 мт/базови масла годишно.

За целта компанията  е закупила 45 декара терен в промишлената зона на Бородянка, върху който се предвижда изграждането на резервоарен парк, както и авто и жп естакади за суровини и готова продукция.

„С този мащабен инвестиционен проект ще допринесем не само за благоприятното развитие на приятелските и бизнес отношения между България и Украйна, а също и за повишаването на икономическата активност между двете държави“, заяви Пламен Бобоков, председател на съвета на директорите на „Приста Ойл Холдинг“ ЕАД  и почетен консул на Украйна в България.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още