IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пристигащите у нас от Северна Македония ще подлежат на 14-дневна карантина

В същото време отпада карантинният период за влизащи в България от Босна и Херцеговина и Черна гора

19:20 | 04.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Пристигащите в България от съседна Северна Македония ще бъдат подложени на 14-дневна карантина, като в същото време отпада карантинния период за пристигащите от Босна и Херцеговина и Черна гора, става ясно от заповед на здравния министър Кирил Ананиев. 

От документа става ясно, че Северна Македония не присъства в списъка от страни, на чийто граждани име е разрешено да влязат в България без да спазват 14-дневна карантина.

Подлежат на карантина и всички, пристигащи от Швеция, Великобритания, Белгия, Ирландия, Португалия, Испания, Малта и Италия. Изключение се прави за българските граждани , които идват от тези страни , както и на граждани от тези държави, които изпълняват конкретни длъжности и професии, упоменати в заповедта.

Промените са предложени от главния държавен здравен инспектор след оценка на епидемиологичната обстановка и риска от разпространение на COVID-19 у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още