Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пробното преброяване на населението ще бъде само електронно

То ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април

Пробното преброяване на населението ще бъде само електронно

Снимка: Pixabay

Пробното преброяване на населението и жилищния фонд да се проведе само чрез електронна преброителна карта. Това реши на неприсъствена консултация Централната комисия по преброяването. Мярката се налага заради епидемиологичната обстановка в страната, посочват от Националния статистически институт (НСИ)

Електронното пробно преброяване на населението ще започне в 0.00 ч. на 20 април и ще приключи в 24.00 ч. на 30 април и ще бъде достъпно за цялата страна.

Всеки български или чужд гражданин, пребиваващ обичайно на територията на страната, може да се регистрира в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее и своето домакинство. Регистрацията се извършва с ЕГН, номер и дата на издаване на валиден български документ за самоличност. 

Още по темата

Попълването на преброителната карта ще е възможно само от територията на страната както чрез компютър, така и чрез преносими мобилни устройства по всяко време на денонощието в периода 20 - 30 април 2020 година.

На случаен принцип ще бъдат определени и домакинства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите изследвания за репродуктивните нагласи и миграционното поведение на населението.

Образци на преброителните карти са достъпни и в момента на сайта на Преброяване 2021.

Целта на предстоящото пробно електронно преброяване е да се тества приложението за събиране на данни и да се прецени дали въпросите са разбираеми и правилно конструирани. След успешното попълване на електронната преброителна карта на потребителите ще бъде осигурена възможност за бележки, коментари и препоръки по отношение на дизайна, бързодействието и потребителската насоченост на приложението. Това ще спомогне да бъде подобрен инструментариумът за провеждането на същинското преброяване. 

Националното преброяване на населението и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се проведе през януари 2021 година. 

 

 

По статията работиха: Евгения Маринова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Няма нови жертви на коронавируса у нас за изминалото денонощие