Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Продажбата на активи на БДЖ бе преустановена

по-рано днес бе постигната договорка за подписване на споразумение с банките кредитори по Втори облигационен заем на дружеството

Продажбата на активи на БДЖ бе преустановена

Снимка: Архив Ройтерс

Продажбата на активи на БДЖ бе спряна, след като по-рано днес бе постигната договорка за подписване на споразумение с банките кредитори по Втори облигационен заем на дружеството.

Това съобщиха от държавните железници. Според дружеството спирането на продажбата на активи е постигнато благодарение на проведените интензивни преговори през последните няколко седмици между екипите на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията, „Холдинг БДЖ” ЕАД и представители на облигационерите.

Още по темата

Изплащането на оставащите задължения към финансовите институции ще се осъществи чрез предоставяне на възмездна финансова помощ от държавата, след като през юни 2017 г. Европейската комисия одобри държавна помощ за БДЖ в размер на 224 млн. лева.

В началото на миналия месец стана ясно, че кредитори по втория облигационен заем на БДЖ са поискали две вноски от по 20 млн. лева до края на юни от „БДЖ - Пътнически превози”, за да прекратят принудителните вземания. Това обяви Филип Алексиев, финансов директор на „Холдинг БДЖ“, цитиран от БТА.

Тогава той уточни, че възбраната върху сградата на холдинга е наложена още на 20 март 2014 г. заради необслужване на заема. По думите на Алексиев това обаче не е извиване на ръце, а инструмент, от който би се възползвала всяка кредитна институция.

По статията работиха: Екип на Investor.bg , редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
ВиК холдингът ще погаси дълговете на дружествата в Добрич и Шумен