IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продава се винарната Reggina Estate

Избата е изградена през 2004 година по предприсъединителната програма САПАРД

11:08 | 22.07.14 г.
Продава се винарната Reggina Estate

Частен съдебен изпълнител е обявил за продан винарната Reggina Estate, която е собственост на пловдивската компания „Инженеринг 21“, става ясно от регистъра на публичните продажби. Обявената цена за имота, изграден в село Искра, е 1,65 млн. лева (без ДДС)., което представлява 75% от пазарната стойност на винарната (без ДДС).

Справка в търговския регистър показа, че основната дейност на „Инженеринг 21“ е консултации в областта на строителството, търговия с дългови инструменти и издателска и рекламна дейност.

Избата е изградена през 2004 година по предприсъединителна програма на Европейския съюз – САПАРД, става ясно от сайта на компанията. Винарната произвежда различни сортове бели и червени вина, както и розета. Плановете са били проектът да се развива и в посока винен туризъм.

На имота обаче има тежести – две договорни ипотеки от 2009 година и 2010 година, както и различни възбрани, наложени от съда, е записано още в обявата на съдебния изпълнител. 

Дали тази изба ще има нов собственик ще стане ясно на 19 август 2014 година, когато в сградата на съда в Първомай ще бъдат отворени офертите на кандидатите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:25 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още