IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продължават протестите срещу новите правила за паркиране в центъра на София

Живеещите в идеалния и широк център ще търсят правата си в съда, след като комисията по транспорт отхвърли исканията им

11:34 | 12.09.12 г.
Продължават протестите срещу новите правила за паркиране в центъра на София

Гражданите, които протестират повече от месец срещу новите правила за паркиране в центъра на столицата, ще отнесат исканията си в съда.

Това стана ясно след заседание на транспортната комисия към Столичния общинския съвет (СОС). Общинарите отхвърлиха основните предложения на гражданско сдружение ДНЕС, организацията "Свободни, можещи, силни", група във Facebook и партия "Атака", сред които бе и искането винетните стикерти за паркиране да отпаднат.

В резултат на това живущите в идеалния и широк център на столицата ще излизат на протести от утре (четвъртък), като ще блокират някои от възловите кръстовища в София.

Част от предложенията на протестиращите все пак бяха приети от столичната комисия по транспорт. Едно от тях е да бъде намален броят на нужните документи за издаването на винетния стикер, като по този начин процедурата за издаването му ще бъде значително облекчена.

Освен това местата за коли на хора с увреждания ще бъдат увеличени.

Утре на редовно заседание Комисията по транспорт ще коментира още от исканията на живущите в центъра, като се очаква да излезе и решение за трети алтернативен начин за предплащане паркирането в "синята" и "зелена" зона на столицата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още