IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Проф. Захариев: Икономическите процеси да се контролират от държавата

Да се възстанови диалогът между граждани и управление през трансмисията на политическите сили, препоръча президентът на асоциация "Един пояс, един път"

19:54 | 19.05.20 г.
Проф. Захариев: Икономическите процеси да се контролират от държавата

"Втората област е в сферата на социалното регулиране - осигуряване на всичко, записано в Конституцията като права на гражданите, като се започне от здравеопазването. Другият момент е възстановяването на диалога между граждани и ръководството на държавата през трансмисията на политическите сили", посочи той.

Проф. Захариев подчерта, че според него спорът относно ролята на държавата и нейното засилване засяга бъдещето на демократичните устои на българското общество.

"Планирането не е приумица на комунизма. А коронакризата преекспонира структурните проблеми у нас", смята президентът на Националната асоциация "Един пояс, един път“ .

"Общественият контрол чрез медиите ще позволи да се противодейства на печалната цивилизационна реалност. Но корупционните практики няма да изчезнат така, те са проблеми на народопсихологията", смята Захари Захариев.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" може да видите тук.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още