Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Програма за регионално предприемачество дава шанс на бизнес идеи

Лятната програма е за практическо обучение с местна приложимост

гледано: 2461   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

За четвърти път лятната програма по предприемачество на Център “Ринкърс“ е отворена за хора, които правят бизнес в областите Кърджали, Благоевград, Силистра и Хасково. Идеята е да се прецени местната приложимост на идеите, като се предоставят възможности за излизане на пазара, дори извън България.

Това обяви Елица Баракова от BCause в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Тя напомни, че Център "Ринкър" за предприемачество и обучение е създаден да насърчава образованието, ученето през целия живот и да подпомага предприемачеството и развитието на бизнеса в България.

По думите ѝ в програмата могат да се включат деца и възрастни с идеи, които ще се обучават как да направят бизнес план за развитие на инвестиционните си проекти.

Още по темата

„В програмата могат да се включат предприемачи на много ранен етап от развитието на техните предприятия и бизнеси, могат да участват занаятчии, читалища и неправителствени организации, които имат идеи за стопанска дейност, която да обезпечи социалната им мисия“, посочи Баракова.

Тя информира, че програмата започва в малките населени места, но хората могат да се включат и в националната програма, където да кандидатстват и да се състезават за 20 хил. лева стартово финансиране. Баракова обясни, че те ще получат помощ от менторите на програмата и след приключване на обучението.  

“Вече направихме срещи в регионите. Целта на програмата е да насърчи хората да решават конкретни проблеми в определени населени места, което е най-устойчивият начин за развитие на един бизнес – да рамкира проблем, който съществува и да намери неговото решение”, коментира координаторът на BCause Явор Гочев.

Той потвърди, че предприемачите могат да се състезават и за наградите от първия етап на регионалното обучение, както и че ще получат менторска подкрепа в продължение на една година след това.

“Програмата е насочена към диверсифициране на структурата на производството, обясни Баракова. – Голяма част от хората в тези области са заети в тютюнопроизводството. Това е възможност за тях да започнат нещо различно.”

Тя информира за датите, на които ще се провеждат обучения – на 7 и 8 юли в Гоце Делчев, на 14 и 15 юли – в Кърджали, на 27 и 28 юли в Хасково и на 13 и 14 август в Силистра.  

Как може да се попълни заявка за кандидатстване? За какво ще се обучават кандидатите по програмата за предприемачество? 

Вижте повече във видеото!

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
А. Василев: През септември ще видим дали инфлацията ще е по-висока от очакваното