IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производители отричат храните им да са с различно качество според държавата

Информацията за разлики в качеството на продуктите беше изнесена вчера от ЮрАктив Словакия

17:20 | 14.04.11 г.
Автор - снимка
Създател
Производители отричат храните им да са с различно качество според държавата

Няколко мултинационални компании опровергават информацията, че продават храни и напитки с различно качество, в зависимост от това в коя европейска държава ще е продажбата.

"Продуктите с по-ниско качество са били предназначени за така наречените нови страни членки на ЕС", написа вчера ЮрАктив Словакия, позовавайки се на изследване, направено от Словашката асоциация на потребителите.

В отговор фирмата производител на подправки „Котани“ съобщи, че със “сигурност няма разлика по отношение на качеството в една или друга страна. Има единен стандарт на всички наши продукти и ние държим той да се спазва“, коментират от компанията.

Откритите разлики се обяснявали с различните партиди на суровини, различно време на производството и свързаните с това промени в оборота. „Тъй като нашите продукти са естествени, качество им се влияе от климатичните условия. Червеният пипер например е продукт, който губи цвета си, ако се съхранява по-дълго“, посочва компанията.

От Nestle Bulgaria заявиха, че всички продукти на компанията са произведени „при еднакво строги стандарти за качество за всички пазари, на които се дистрибутират и предлагат“.

Видовете кафе, използвани за различните рецепти, са еднакви в цяла Европа и отговарят на най-високите стандарти за качество. NESCAFE Gold е глобална марка, чиито рецепти са съобразени с предпочитанията във вкуса на местните потребители. Това се постига чрез съотношенията на видовете кафе или чрез изпичането. В зависимост от пазара, на който се предлагат, е възможно да има разлика във вкуса, но не и в качествените показатели, допълва компанията.

Производителите на Coca-Cola коментират: „В някои страни използваме различни видове подсладители, но това по никакъв начин не оказва влияние върху качеството на продукта. Фруктозо-глюкозният сироп, който използваме в България, се използва в много други страни по света, включително и САЩ“, се посочва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още