IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата поиска 5 години затвор за Николай Цонев

В Софийския военен съд днес текат пледоариите по делото срещу бившия министър на отбраната

12:36 | 01.03.11 г.
Прокуратурата поиска 5 години затвор за Николай Цонев

Прокуратурата поиска наказание от 5 години затвор за Николай Цонев, подсъдим за сключване на неизгодни сделки. В Софийския военен съд днес текат пледоариите по делото срещу бившия министър на отбраната, съобщи Dnes.bg.

Обвинението поиска Цонев да бъде лишен от правото да заема висши държавни или обществени длъжности за срок от 3 години.

Процесът се води по съкратената процедура и се гледа при закрити врати. Предстои защитата да произнесе своите пледоарии.

Николай Цонев е подсъдим за четири неизгодни сделки за самолетни и авточасти, сключени през 1999 г., когато е бил шеф на Дирекция „Управление на доставките“ във военното министерство.

Според обвинението той е нарушил Закона за обществените поръчки, а със сключването на неизгодните сделки министерството е било ощетено с над 970 000 лева.

Срещу бившия министър на отбраната се водят няколко дела, по две от които той вече получи оправдателни присъди на първа инстанция.

Софийският градски съд го оневини по делата за сключване на неизгодна сделка за покупка на мобилни хангари и за неправомерно разпореждане със средства от капитала на дружеството „Терем“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още