IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата пусна под гаранция директора на ТЕЦ „Бобов дол“ срещу 30 хил. лв

Емил Христов вече се е върнал на работното си място, след като беше задържан за 24 часа

12:33 | 21.02.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Изпълнителният директор на ТЕЦ "Бобов дол" Емил Христов е освободен от ареста. Вчера той беше задържан за 24 часа, като в момента Христов отново изпълнява своите работни задължения, информират от БНР.

Определена е мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 30 000 лева, съобщиха от Апелативна прокуратура-София. 

Във връзка с постъпил сигнал на 16 януари за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, под ръководството на Районна прокуратура – Дупница, при условията на неотложност, е бил извършен оглед на местопроизшествие - на инсталациите на предприятието и складовите му площадки. След това действие по разследване е било образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 353в, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването са били разпитани множество свидетели и са извършени замервания на параметрите на околната среда от мобилни лаборатории на Министерство на околната среда и водите.

Investor.bg припомня, че преди повече от седмица заради незаконно горене на боклук в Бобов дол на място пристигнаха министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на околната среда и водите Емил Димитров и главният прокурор Иван Гешев.

"Констатирани са няколко нарушения в ТЕЦ „Бобов дол“. Едното е, че има замърсяване на въздуха. Образувано е досъдебно производство за това, че централата е горяла боклук, смесен с въглища. Другото открито нарушение е изтекло разрешителното за горене на отпадъци и на каквото и да е освен на въглища. Освен това, в площадка, в съседство с централата, нерегламентирано се складира боклук за изгаряне, който най-вероятно не отговаря на показателите за т.нар. RDF", каза тогава Гешев.

Към настоящия момент са събрани достатъчно доказателства за виновността на изпълнителния директор на ТЕЦ „Бобов дол“. Христов е привлечен като обвиняем за извършено престъпление. Разследването продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Mavi Goz
преди 4 години
Илиев, прокуратурата не пуска - под или над гаранция! Съдът определя мярката за неотклонение!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още