IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата разпореди на КПКОНПИ да провери жилището на Горанов

Преди два дни финансовият министър е дал писмени обяснения, а вчера това са направили и собствениците на апартамента

14:10 | 28.11.18 г. 9
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Върховната касационна прокуратура разпореди на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) проверка за жилището, в което живее министърът на финансите Владислав Горанов.

Проверката е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров, става ясно от сайта на прокуратурата. От информацията става ясно още, че преди два дни Горанов е дал писмени обяснения, а вчера това са направили и собствениците на апартамента. Проверката е на основание инструкцията за взаимодействие между КПКОНПИ и прокуратурата. Срокът за извършването й е 20 дни. 

Припомняме, че в края на миналата седмица прокуратурата започна проверка на финансовия министър заради информация, че той живее в апартамент 180 квадрата в луксозен жилищен комплекс, предоставен му безвъзмездно от български бизнесмен. По този повод финансовият министър дойде в парламента, за да обясни пред медиите "завъртялата се" тема за прокурорска проверка срещу него. Той обясни, че не живеел в имот на Домусчиеви, жилището е предоставено от неговия кръстник и кръстник на двете му деца. Двамата се познавали от 20 години и нямало конфликт на интереси.

Проверката, според него, е най-нормалното действие, при положение че има подозрения за нещо нередно. Поводът за нея бил декларацията, която той подал през април в законовия срок. В нея Владислав Горанов е описал факти и обстоятелства, сред които и ползването на този имот - "с ясното съзнание, че според моите оценки не представлява конфликт на интереси", обясни финансовият министър. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

9
rate up comment 3 rate down comment 1
Спящият бик
преди 5 години
Горанов гори! Очаква се спешна намеса на пожарникаря, за да не изгори правителството!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 9 rate down comment 1
крас
преди 5 години
БЪРКАШ МЕ НЕЩО С ИЗЧЕЗНАЛИТЕ ОТ МИНАЛИЯ ВЕК КРИПТО КОМУНИСТИ , ЧИИТО ПОТОМЦИ СЕГА *** ДЪРЖАВАТА И СМЕНИХА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ЗАВЕРА СЪС ЗИДАРО КОФРАЖИСТКАТА. И комунизма и масонството са им безкрайно тъмни неща. Дори не са наясно какво е връзката между ТРИЪГЪЛНИКА И ПЕРГЕРЛА и намиращата се между тях ДЯВОЛСКА ЗВЕЗДА. ВРЪЗКАТА ИМ С МАТЕРИАЛНИЯ СВЯТ НЕ ГИ Е НАПУСКАЛА КАКТО ТОГАВА ТАКА И СЕГА. За разлика от тях БЕЗСМЪРТНИТЕ , аз съм смъртен и СЪДБАТА непрекъснато ми нашепва на ухото: Memento mori !!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 11 rate down comment 1
крас
преди 5 години
ВИДЕО НЯМА , НО ЕТО ДОКУМНТА ЗА СОБСТВЕНОСТ: https://i2.wp.com/bivol.bg/wp-content/uploads/2018/11/goranov-sarieva.png?ssl=1 -А ТОВА Е СНИМКА ОТ ВИЛАТА НА ВЛАДИ ОСИГУРЕНА ОТНОВО ОТ КРЪСНИЦАТА : https://bivol.bg/goranov-yarema.htmlФирмата ИНФОПАРТНЕРС ООД в която е вписано името на кръстницата Снежана Сариева чрез чрез собственика Атос Ай Ти Солушънс Енд Сървисис ЕООД с ЕИК/ПИК 201211187 участва в 10 обществени поръчки Сред възложителите на тези поръчки изпъкват имена като : Национален осигурителен институт /НОИ/, Български институт за стандартизация /БИС/, ЕВН , Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Прокуратура на Република България , Държавен фонд "Земеделие", Дирекция "Международни проекти", КонтурГлобал Марица Изток 3 АД,Сериозни ИТ проекти свързани с електронното управление за които държавата пропиля едни ДВА МИЛИАРДА ЛЕВА!!КРАЙ ВЛАДИ НЕ МИРИШЕ , А ВОНИ. ЕДВА ЛИ ПРОКУРАТУРАТА КОЯТО Е В СПИСЪКА НА ВЪЗЛОЖИТЕЛИТЕ ЩЕ СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА ЗА ДА НАПРАВИ НЕЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА КОЕТО НЕ Е НИЩО ДРУГО ОСВЕН много шум за нищо.Как да го направи когато ВЛАДИ НЯМА НИЩО ОБЩО С КУМАТА СИ И ОБЩАСТВЕНИТЕ Й ПОРЪЧКИ!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 15 rate down comment 1
kubrat
преди 5 години
Видео от апартаментчето ще пускат ли? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 18
s3
преди 5 години
Хайде стига си плюл, аман от комунисти.И ти да имаше подобни кумове, и ти би се радвал. А г-н Горанов е доказал отдавна своите способности и няма нужда да бъде опплют, защото е много ценен специалист. Още като студент в Свищовския университет е бил назначен за специалист по министерства и затова отдавна е доказал възможностите си.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 16 rate down comment 1
крас
преди 5 години
Само жилище ли е ползвал Горанов или и вилата водеща се на Снежана САРИЕВА /съпруга на бригадира на зидаро кофгражиста бригада Иван Сариев/Разтропана кумица има Влади. БИЗНЕСДАМА С УЧАСТИЕ В МНОГО ФИРМИ СВЪРЗАНИ ИНДЕРЕКТНО С ЕЛЕКТРОННОТО ОБСЛУЖВАНЕ НА МНОГО БЪЛГАРСКИ ИНСТИТУЦИИ КОИТО СА УСВОИЛИ ЕДНИ ЕВРОПЕЙСКИ ПАРИ. Мсеки би завидял на кумовете на ВЛАДИ .Заформя се поредния нов скандал - КУМГЕЙТ в който на обектива е ВЛАДИ ГОРАНОВ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 11 rate down comment 2
ABBA
преди 5 години
масон масону по масонски на масон око не вади,.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 3
ABBA
преди 5 години
Абе ***, аре да скочиш като Матросов на амбразурата и да защитиш инеговия кръстникмасона-майсторчевключая майсторче за получаване на поръчки с обществени средства?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 15
s3
преди 5 години
Някой се опитва да използва КПКОНПИ като бухалка и то не срещи когото трябва. Какво лошо има министър Горанов да живее в прилично жилище докато построи новия си дом в полите на Витоша? Май някой завижда, но у нас е така, винаги ще се намери някой да завиди на работливите и можещите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още