IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Прокуратурата разследва TV+ за укриване на данъци в големи размери

Сигналът, по който е започната проверка, е подаден от бивш служител на дружеството "БГ Сат", което е собственик на телевизията

23:27 | 09.01.13 г. 8
Прокуратурата разследва TV+ за укриване на данъци в големи размери

Проверката на икономическата полиция в офиса на телевизия ТВ+ в София е по сигнал за данъчно престъпление. Това каза на извънреден брифинг говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

В късния следобед на 9 януари служители на отдел „Икономическа полиция“ към СДВР направиха щателна проверка на място в централата на частната телевизия.

През месец декември е подаден сигнал  в СДВР в сектор „Икономическа полиция” за извършващо се данъчно престъпление в дружеството. Сигналът е подаден от бивш служител в дружеството "БГ Сат", което е и собственик на телевизията.

След извършена проверка от СДВР материалите са докладвани на прокурор.

„На 3 януари тази година Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство с неизвестен извършител за данъчно престъпление“, каза прокурор Арнаудова.

Тя обясни, че това, до което са достигнали и, което е било установено при проверката е, че служителите на дружеството са подписали трудови договори с фиксирано в тях възнаграждение и съответния размер от заплатата си са получавали по дебитните си карти.

Допълнително обаче тези лица са получавали допълнителни парични средства на ръка, подписвали са се във ведомости за това и за тези парични средства не са заплащани данъци.

„Затова сме приели, че са извършвани действия, целящи укриването или осуетяването на плащането на данъчни задължения в големи размери. Размерът им ще бъде установен в разследване. Извършен е разпит на свидетел пред съдия. След това действие поискахме от Софийски градски съд да даде разрешение за претърсване и изземване в офиса на дружеството. След като получихме такова разрешение, предприехме и действия по претърсване и изземване.", допълни прокурор Арнаудова.

По случая вече е образувано досъдебно производство в Софийска градска прокуратура по чл. 255 от Наказателния кодекс, който третира укриването на данъци.

Още новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:31 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 1
Mu/\eH
преди 11 години
Да KostadinovKХайде, хайде! Самите служители много често искат да се осигуряват на по-малко пари, от колкото получават. Тая история сме я дъвкали много вече. Всички знаем за състоянието на осигурителната ни система и защо никой няма мотивация да си плаща осигуровките...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 2 rate down comment 1
boogeyman
преди 11 години
явно тази фирма заема пазарни позиции, който трябва да бъдат освободени за фирма близка до власттаиначе не мога да си обясня защо цялата държавна и медийна пропаганда е взела фирмата на мерникявно от Булсат не знаят , че срещу полит-корпоративния мастодонт не може да се бориш ( справка Софарма) моя личен съвет към собствениците, е да си дадат бизнеса доброволно, и да се насочат към друго поприще..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 4 rate down comment 2
tati
преди 11 години
Че то всяка трета фирма в България работи така. Служителите се осигуряват на МРЗ и останалото се дава на ръка под масата! Съвсем очевидно е защо точно Булсатком са на мушката. Чак пък толкова *** айде да не сме !!!!!!!! Вече всеки българин би трябвало да е наясно,че медията в страната е продажна и обслужва определени интереси.Показват и скриват каквото решат,ако се свържеш с тях за да направят репортаж за дадено нещо трябва да си платиш.Абе доста пари минават под масата.И така целенасочено манипулират глуповатата част от населението.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 5 rate down comment 1
KostadinovK
преди 11 години
Абе всички знаем, че повечето български фирми са "полусветли". Не е много добре да си служител в такива фирми. Има хора които получават 500 лв по ведомост и 2000лв в брой.Тези български бизнесмени са голяма "боза". Като си сменям работата гледам фирмата да е западна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 8 rate down comment 2
Jekata
преди 11 години
Де да работеха така с всички работодатели у нас. Факта, че това не е така, само и единствено показва и доказва за пореден път грозната истина за машата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 13 rate down comment 1
Jay Gould
преди 11 години
И най-веселото е, че данъчните не знаят и НАП категорично се дистанцира от тоя случай.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 13 rate down comment 2
TGV
преди 11 години
Отдавна не бях чел по - голяма смешка. Голямо престъпление - получаваш част от заплата си на ръка. Май ще трябва да приберат половината работодатели в България.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още