Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Прокуратурата започва проверка на записите, за които се твърди, че са на Борисов

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана, разпитан е шефът на НСО ген. Красимир Станчев

Прокуратурата започва проверка на записите, за които се твърди, че са на Борисов

Снимка: Pixabay

Софийска градска прокуратура е назначила експертиза на видео- и аудиоматериали, на които се твърди, че са записани гласовете на министър-председателя Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев.

СГП е образувала досъдебно производство по чл. 339а от НК. 

Още по темата

"Във връзка с множеството запитвания от медии и с оглед на високия обществен интерес, Софийска градска прокуратура предоставя информация за образувано досъдебно производство по чл. 339а от НК. На 25.06.2020 г. е назначена експертиза по първоначално изисканите и предоставени снимки и аудиозаписи, публикувани в следните интернет сайтове: „Бивол“, „Афера“, „Е-вестник“.

По преценка на екип от наблюдаващите прокурори са присъединени към досъдебното производство допълнително и разпространен видеоматериал, публикуван в сайта „Афера“, както и аудиозапис на разговор с гласове, за които се твърди, че са на премиера Бойко Борисов и на вицепремиера Томислав Дончев. На видеоматериала и последващия аудиозапис също са назначени експертизи", се казва в съобщението на СГП, публикувано на сайта на държавното обвинение. 

По случая са изискани и са постъпили материали от Национална служба охрана. В качеството си на директор на НСО е разпитан ген. Красимир Станчев.

След изготвянето на назначените експертизи българската общественост ще бъде информирана за заключенията. По делото предстои установяване и разпит на лица, имащи отношения към проверявания случаи. Прокуратурата обещава да продължава да информира българската общественост за хода на досъдебното производство.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
2
 
2
khao до: Спящият бик
преди 1 месец
Няма профилна снимка
обаче за съдържанието нито дума... че ще почнат едни неудобни въпроси, нали таварищ?
1
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Много добре, истината над всичко! Не само дали са действителни, а и кой и по чия заповед ги е направил? Защо се започва с НСО, да не би подопечните на (п)РЕЗИДЕНТА да са майсторите!?

Още от Икономика и политика
Президентът: Регионалната политика изисква реално овластяване на местните власти