Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Променя ли се философията на социалните услуги?

Качеството при социалните грижи може да бъде постигнато чрез правилно обучение на персонала, посочи Недка Петрова от Националния алианс за социална отговорност

гледано: 2463   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Всеобхватност и качество при социалните грижи може да се постигне чрез целенасочено обучение на персонала, за да могат да се предоставят възможно най-правилните грижи за необходимостта на всеки отделен човек. Това заяви в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „Бизнес старт“ Недка Петрова, експерт и регионален представител в Пловдив на Националния алианс за социална отговорност (НАСО).
Още по темата

„Критиките към новия закон за социалните грижи ще ги видим на по-късен етап, когато  той заработи“, коментира тя.

Петрова посочи, че социалната работа често е критикувана или че се намесва прекалено рано, или че се намесва прекалено късно. Като пример за ранна намеса Петрова даде националната стратегия за детето, като по думите ѝ самата цел на стратегията не е била разбрана правилно.

„Важно е да успеем да наложим този интегриран подход за предлагане на услуги, предвиден в закона, защото е насочен пряко към човека“, отбеляза експертът.

По думите ѝ новото законодателство ангажира общините, като увеличава правомощията им, защото местните власти познават най-добре хората в своята община и могат да предоставят най-добрата помощ.

Петрова също така заяви, че защитената заетост към момента е много голямо предизвикателство, защото плаши работодателите.

„Понякога всички тези защити, които законът налага за лицата с увреждания, им пречат да бъдат конкурентни на пазара на труда“, смята Недка Петрова.

Тя е на мнение, че пандемията се отрази много съществено на социалната работа у нас, защото тя не може да се осъществява без живия контакт.

Каква е професията на социалния работник? Какво трябва да е възнаграждението на подготвените кадри?

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването „Бизнес старт“ може да видите тук.
 

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Отворени са офертите за изграждане на първите 75,6 км от АМ „Русе – В. Търново“