IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Протестите на съкратените данъчни продължават*

Те настояват без споразумение да не се предприемат действия по освобождаването на кадри от НАП

12:26 | 25.04.18 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Съкратените служители от Националната агенция за приходите (НАП) продължават протестните си действия, съобщиха организаторите. На 26 април Синдикалната организация на КТ "Подкрепа" и Независимият синдикат на служителите от НАП излизат на пореден протест заради отказа на изпълнителния директор Галя Димитрова да участва в преговорите за постигане на споразумение за структурни промени в отдел "Оперативен контрол" и НАП като цяло.

Утре от 17:30 часа двете синдикални организации ще проведат протестно шествие в София от ул. "Аксаков" до сградата на централното управление на НАП на бул. „Дондуков“.

Преди седмица уволнените данъчни също протестираха заради масовите съкращения. Миналия петък синдикатите очакваха изпълнителният директор на НАП Галя Димитрова да започне преговори за постигане на споразумение за структурните промени, но това така и не се случи тогава. Те настояват, докато не се подпише удовлетворяващо страните споразумение, да не се предприемат действия по съкращаване на кадри от НАП. 

Междувременно стана ясно, че служителите в звената „Оперативни проверки“ в  НАП, които трябваше да бъдат закрити, ще могат да се явят на предстоящи конкурентни подбори в структурни звена на Териториалните дирекции  на НАП.

Това е една от постигнатите договорености между ръководството на НАП, Федерацията на независимите синдикати от държавното управление към КНСБ и останалите синдикати, представени в агенцията, съобщиха от КНСБ. Срещата се е състояла на 23 април.

Според договорката служителите от звената „Оперативни проверки“  ще могат да участват и в стартирали конкурси в главна дирекция „Фискален контрол“, ЦУ на НАП.

На всички служители от закриващите се звена след 01 май 2018 г. ще бъде връчено едномесечно предизвестие, което ще се отработва ефективно, като през това време тези, които успешно са издържали конкурентни подбори, могат да бъдат преназначени, става ясно още от информацията на КНСБ.  

На 16 април  финансовият министър Владислав Горанов обяви, че ще има преструктуриране, а не съкращения в щата на НАП. Дирекция "Оперативни проверки" се закрива като структура и дейността ѝ ще премине към звено "Фискален контрол". Всеки достоен и добре образован български гражданин може да кандидатства в приходната администрация, ако отговаря на изискванията за работа в нея, коментира той.

"В този смисъл не виждам никакъв драматизъм. Това е управленското решение на ръководството на НАП, което не крия, че подкрепям", заяви финансовият министър. 

Всички служители, които са работили в "Оперативни проверки", могат да кандидатстват, ако отговарят на критериите, за работа във "Фискален контрол", подчерта министърът.

Вчера изтече крайният срок за подаване на документите за конкурса на НАП за намирането на нови 217 инспектори по приходите.

*Допълнена с информация от КНСБ към 15:54 часа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:48 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 7 rate down comment 0
Tantum
преди 5 години
Браво за преструктурирането и арестите, продължавайте в тази посока.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
khao
преди 5 години
добре де, ти колко бивши нападжии си наел на работа ?аз само това питах :) ... иначе си прав, всичките калинки си вишооо
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 5 rate down comment 3
sdar
преди 5 години
Има и съвестни нападжии, колкото и да не се вярва, така е, виждал съм. Проблемът е че ГЕРБ не довърши административната реформа и я остави на средата. Направиха НАПаджийниците, но не стигнаха до НАРаджийниците, което също трябваше да стане. Вместо това прехвърлиха малко нараджийски функции към нападжийниците, а за останалото като контрол и дума няма. Реформа до средата, докъдето им е изгодно на управляващите.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 6
Slavi.13
преди 5 години
Като чето простотията ти на която сам се смееш....нищо няма да напиша. Да кажеш , че между над 300 вишисти , икономисти с обит няма кадърни това значи, че си маргинал...или най-обикновен ттрол. Не коментирам правилността на решението но е погрешно да се реже кракът от бута щото имало пръсти с гангрена.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 6
khao
преди 5 години
горките безделници сега осъзнават че за нищо друго не стават и макар с ниска безработица, те пак няма да си намерят работа.Би ли ми казал някой от форумните меринджеи биха ли наели човек в чието ЦВ пише примерно 10 години работа в НАП ? :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още