Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Психолог: При работещите в хоум офис е нарушен балансът с личния живот

Всеки трябва сам да намери своя индивидуален модел на адаптиране, съветва проф. Маргарита Бакрачева

гледано: 1256   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

При работата в хоум офис е нарушен балансът между личния и професионалния живот. Този коментар направи психологът проф. Маргарита Бакрачева по време на форума "Бъдещето: Общуване" на Bulgaria ON AIR.

"Трябва да фокусираме позитивите в професионален план и да отделяме максимално време за поддържане на личните контакти, така че да възстановим, доколкото е възможно, този баланс", съветва тя, като подчерта, че се засилва стресът.

Проф. Бакрачева е на мнение, че хората много бързо се адаптират към приятните условия на работата вкъщи, но всеки трябва да намери своя индивидуален модел на адаптиране.

Психологът потвърди, че умората от изолацията и работата все повече ескалира. „Тийнейджърите в частност бяха много гневни, тъй като при тях тази дистанция по различен начин ги кара да оценяват разликата между общуването онлайн и в реална среда", коментира тя последствията от пандемията.

Психолозите заговориха за сериозни и дългосрочни психологически проблеми при децата, дори и при бебетата, свидетели на изолацията, затварянето и маските, напомни тя.

„В България стана ясно, че броят на разводите е скочил рязко. Увеличили са се и случаите на домашно насилие“, допълни проф. Бакрачева.

Тя смята, че хората трябва да се научат да оценяват рационално ситуацията – кои са минусите и кои са ползите в ежедневието на променящата се среда.

Дават ли технологиите по-голяма сигурност при пандемия? Променят ли се работните ни навици? Има ли всеки индивидуална рецепта как да „оцелява“ във виртуалния свят?

Гледайте целия разговор във видео материала на Bulgaria ON AIR.

По статията работиха: Екип на Bulgaria On Air, редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Най-големият бизнес риск в света са киберопасностите, в България е пандемията