IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат 3 дни предсрочно южната дъга на околовръстния път на София

Турската фирма "Мапа Дженгиз" ще подменя за своя сметка маркировката на наскоро въведената в експлоатация магистрала "Люлин"

12:56 | 23.08.11 г. 1
Автор - снимка
Създател
Пускат 3 дни предсрочно южната дъга на околовръстния път на София

"Работи се усилено за приключване на строителството на южната дъга на софийския околовръстен път, като целта е тя да бъде пусната на 12 септември, три дни преди крайния срок. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, цитиран от БТА.

Плевнелиев съобщи също, че ще се наложи строителят на магистрала "Люлин", турската фирма „Мапа Дженгиз“, да подмени за своя сметка вече заличената маркировка на магистралата, защото пътят е в гаранционен период. По думите на министъра, това се очаква да стане в началото на септември, когато трафикът намалее.

Магистрала „Люлин“ беше открита едва в средата на май, след неколкократно удължаване на пусковите срокове и оскъпяване на строителните работи с около 35% спрямо първоначланата цена, с която фирмата-изпълнител спечели търга за строителство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
gstoychev
преди 12 години
"Краен срок"? Това конкретните му думи ли са?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още