IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пускат предсрочно южната дъга на софийския околовръстен път

Участъкът от квартал "Младост" до разклона за "Симеоново" ще бъде пуснат в екслоатация на 10 юни, а в края на август ще е готов и участъкът при "Бистришко шосе"

15:52 | 24.04.12 г.
<p>
	<em>Регионалният министър Лиляна Павлова провери строителството на отсечката. Снимка: БТА</em></p>

Регионалният министър Лиляна Павлова провери строителството на отсечката. Снимка: БТА

Основното трасе на южната дъга на софийския околовръстен път в участъка от квартал „Младост“ до разклона за квартал „Симеоново“ ще бъде пуснато предсрочно на 10 юни, вместо на 29 август.

Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, която провери строителството по трасето, предаде БТА.

В края на август ще бъде отворен за движение и участъкът от околовръстния път при „Бистришко шосе“.

Част от южната дъга беше пусната в експлоатация в средата на септември миналата година заради откриването на магазина за мебели на ИКЕА.

По повод ремонтните дейности на магистрала „Тракия“, които започнаха след разрушаването на участъци от пътя заради тежката зима,  министър Павлова обясни, че се обсъжда вариант кърпежите да се извършват с рециклиран асфалт.

Председателят на управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Лазар Лазаров обясни, че повечето от магистралите в Централна Европа се рехабилитират с рециклирани материали.

Лазаров допълни още, че през май ще започне „изкърпване“ на северната дъга от околовръстното шосе на София.

По-сериозни ремонти на този участък обаче засега няма да се правят, тъй като предстои изграждането на т. нар. Северна тангента. Планирано е отсечката да бъде завършена през 2015 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още