Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пускат ремонтираната част на "Тракия" и в посока София

В пиковите часове в неделя пътниците чакаха над 3 часа в опит да преминат през обходния маршрут

Пускат ремонтираната част на "Тракия" и в посока София

Снимка: АПИ

От 14 ч. на 22 юли пускат движението по ремонтираните 23 км на магистрала „Тракия“ в посока София, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Ремонт се извършваше в участъка между пътните възли  „Чирпан - изток" и „Стара Загора", като движението в посока Бургас бе пуснато преди дни.

С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък, обявиха още АПИ. Ремонтът в разгара на летния сезон на въпросния участък предизвика километрични задръствания по пътя от столицата към морето. В пиковите часове в неделя пътниците чакаха над 3 часа в опит да преминат през обходния маршрут. 

Още по темата

Проблемната отсечка стана печално известна с неравностите и вълните по пътното платно. Тя е в експлоатация от 2007 г., но поради лошото състояние на трасето и в двете посоки скоростта на движение бе ограничена до 90 км/ч в края на 2019 г. Мястото бе любимо на Пътна полиция и често бе „оборудвано“ с камери, които да следят за скоростта.

Ремонтните дейности също бяха съпроводени с множество скандали, след като се разбра, че коригирането на настилката е в пъти по-скъпо от строежа на аутобана

Лошото трасе бе причина за множество тежки катастрофи.

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Хотелиерите у нас отчитат по-сериозен спад в приходите през октомври