IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пуснаха за движение пътния възел на магистрала Люлин при Перник

Пуснато е първото ниво на пътния възел "Даскалово", без основното трасе от АМ „Люлин“

14:12 | 17.12.10 г.
Автор - снимка
Създател
Пуснаха за движение пътния възел на магистрала Люлин при Перник

Пътният възел „Даскалово“ на автомагистрала Люлин при Перник бе пуснат тестово в 13 часа днес, 17 декември, за движение на превозни средства, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Председателят на Управителния съвет на АПИ Божидар Йотов и един от членовете на УС на агенцията Лазар Лазаров са направили проверка на изпълнените строителни работи.

Пуснато е първото ниво на пътния възел, без основното трасе от АМ „Люлин“.

Отворени са 2 ленти в посока София и 2 ленти в посока Перник по път I-6 към Гюешево, както и 2 ленти в посока Перник – Владая и връзката с магистрала Струма в посока Кулата.

При инспекция на строителството на магистралата в началото на ноември премиерът Бойко Борисов заяви, че се надява до Нова година „хората да могат да ползват автомагистрала Люлин“.

В средата на август също при инспекция на строителстовото на магистралата Борисов заяви, че е силно скептичен за това автомагистралата да бъде завършена до края на годината.

Обявената на страницата на АПИ дата на приключване на проекта е 15 май 2011 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:23 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още