IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Първанов и Калфин може да се върнат в битката за президентския пост

Решението ще бъде взето в периода между 10 и 20 септември

09:55 | 25.08.16 г.
<p>
	<em>Снимка: БТА</em></p>

Снимка: БТА

Георги Първанов и Ивайло Калфин все пак може да се кандидатират за президент и вицепрезидент, но това решение ще бъде взето в периода между 10 и 20 септември.

"Ние оттеглихме своите кандидатури в контекста на преговорите с БСП, с идеята да стигнем до единна кандидатура. Направихме го искрено. Сега се връщаме на изходната точка. Нашите кандидатури – тези с г-н Калфин, остават на дневен ред. Има и други, които ще разгледаме внимателно. Сега не бързаме", заяви лидерът на АБВ пред „Нова телевизия”. 

Той поясни, че с Гергьовден имат споразумение за подкрепа на президентските избори. Възможно е и договорка с партията на Татяна Дончева, както и с други партии.

"Може да гледаме повече от двете кандидатури, за които стана дума", допълни Първанов.

Той коментира още, че Мая Манолова също е силен кандидат, която е била елиминирана силово, административно от битката. Кандидатурата на Татяна Дончева също би била силна за "Дондуков" 2.

Според Първанов случилият се разрив с БСП е меко казано "предателство", това е подло, настоя той.

"Издигаме обща кандидатура в лицето на генерал Румен Радев. Те предлагат име на коалицията БСП -АБВ, ние "Коалиция за България". Не мога да повярвам, че се разделихме заради името на коалицията?!. Има ли някъде споразумение, където е записано, че едната партия е неровнопоставена? Радев се скри. Обяснението е, че имал много телефонни разговори. Преди срещата ме уверяваше, че всичко е наред. Предлагахме неговата кандидатура да бъде надпартийна, а се случи точно обратното. Корнелия Нинова си присвои кандидатурата. Той се превърна във фигура не просто на една партия, а на един човек", каза Първанов.

Георги Първанов сподели, че не се е карал с Румен Радев. "Генералът беше употребен", категоричен бе лидерът на АБВ.

Според него хората около лидера на БСП Корнелия Нинова са отписали президентските избори.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:46 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още