Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Първата стъпка към собствен бизнес е „Еразъм за млади предприемачи“

С добра идея и цел младите хора могат да кандидатстват за обучителната програма, посочи Тодор Митов от Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“

гледано: 1995   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ дава възможност на неопитните, но амбициозни хора в България да почерпят нужните знания зад граница преди да създадат своя успешен бизнес. Това коментира Тодор Митов от Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“ в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Още по темата

„Наблюдава се тенденция сред младите, че всеки все повече иска да е сам шеф на себе си. Програмата „Еразъм за млади предприемачи“ дава възможност именно на тези амбициозни хора, защото в училище стартът на бизнес не се учи“, посочи ползите от програмата той.

Митов съветва хората, които ще кандидатстват да имат идея с ясна цел, за да може програмата да ги свърже със съответните експерти в областта, от които да се почерпи опит.

„Добрият бизнес план за младите предприемачи трябва ясно да конкретизира идеята им и какво искат да правят. Той трябва да включва евентуални клиенти на тяхната идея“, поясни представителят на Фондация „Клъстер информационни и комуникационни технологии“.

Той напомни, че една от най-добрите страни на програмата е, че тя няма други възрастови ограничения, освен кандидатите да имат навършени 18 години. „Това дава възможност на всеки един човек с идеи и амбиции да направи една важна крачка към професионалното си развитие“, убеден е Тодор Митов.

Той потвърди, че програмата е напълно отворена и няма ограничения за сектора, в който искат да се развиват бъдещите предприемачи. „Имаме хора, занимаващи се с криптовалута и такива, които искат да отворят малко магазинче за бижута“, разкри идеите на младите хора Митов.

Ползите за младите предприемачи и тези за менторите им в детайли можете да научите от видео материала.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
1
 
3
michaelis12 до: ДХДО
преди 1 месец
ше я изчеластрим от кумова срама нема я връщаме я .... :))
0
 
2
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
цицитe ... еди-дойди, обаче физиономията, братче - думи нямам
... на къде върви тая журналистика, един Господ знае.
2
 
6
 
1
преди 1 месец
А втората стъпка е "Оргазъм за Фондация "Клъстер фанахме още ***-будали"

Още от Икономика и политика
Радев наложи вето на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие