Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Първият производител на метален амбалаж в България ще има нов собственик

Турската компания със завод в Плевен Сартен България е подала заявление в КЗК за сделката за ФМА АД

Първият производител на метален амбалаж в България ще има нов собственик

Снимка: Сартен България

Турският производител на метален амбалаж Сартен България, който има предприятие в Плевен, иска да придобие Фабриката за метален амбалаж (ФМА) АД в Лясковец, става ясно от съобщение за предстояща концентрация, публикувано на сайта на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).

Сартен България ООД е производител на лек метален амбалаж – метални опаковки за хранително-вкусовата и химическата промишленост, посочва се в съобщението. ФМА АД също е производител на лек метален амбалаж – метални опаковки за хранително-вкусовата и химическата промишленост и метални капачки.

Очаква се сделката да повлияе на пазара на метални опаковки за хранителната промишленост и на пазара на метални опаковки за химическата промишленост.

Сартен България е основано през 1999 г. Производството на метални опаковки във фабриката в Плевен  започва през 2002 г. след пълно обновяване на машините и съоръженията с цел разширяване на продуктовата гама и навлизане на европейскитe пазари.

Компанията има заводи в Турция и Румъния.

ФМА е с дълбоки традиции в производството на метален амбалаж. Предприятието е създадено през 1960 г. като пръв производител на метални опаковки за храни и химическата индустрия в България. Компанията произвежда кутии за консерви, за бои и лакове, за растителни масла, за минерални масла, за сирене и пчелен мед, метални капачки.

От Сартен България отказаха коментар за сделката до излизането на решението на КЗК.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Протестиращи блокираха централни булеварди в София