Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пътят Царево - Малко Търново няма да бъде ремонтиран преди 2022 г.

Пътната агенция още не е избрала проектант на отсечката, процедура за избор на изпълнител ще стартира след изготвянето на техническия проект

Пътят Царево - Малко Търново няма да бъде ремонтиран преди 2022 г.

Снимка: архив Агенция "Пътна инфраструктура"

Основният ремонт на пътната отсечка Царево – Малко Търново, за който се говори активно от 2015 г. насам, няма да започне преди 2022 г.

Това става ясно от отговор на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова на въпрос на депутатите Петър Кънев и Иво Христов от БСП за България. Документите са публикувани на сайта на Народното събрание.

Агенцията „Пътна инфраструктура“ още не е избрала проектант на участъка, става ясно от отговора на Аврамова.

В края на миналата година Агенцията обяви обществена поръчка за проектиране на основните ремонти на четири пътни участъка. Един от тях е отсечката, свързваща Царево и Малко Търново. Бюджетът за изготвянето на проекта е 710 хил. лева без ДДС.

По тази обособена позиция са кандидатствали 6 фирми, обяснява Петя Аврамова. До момента комисията в институцията е проверила документите на кандидатите и предстои да бъде избран изпълнител.

Още по темата

„Агенция „Пътна инфраструктура“ предвижда до края на 2020 г. да има сключен договор с проектант, като същинското проектиране ще се извърши през 2021 г. За възлагането на обществената поръчка има осигурено финансиране“, посочва регионалният министър в отговора си.

Срокът за изработване на техническия проект е 150 дни от датата на сключване на договор с изпълнителя. В този срок обаче не се включва времето за разглеждане на проекта от експертния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Едва когато проектът бъде готов – най-рано в средата на следващата година, тогава Агенцията ще обяви процедура за избор на изпълнител и строителен надзор, обяснява Аврамова. Предвид сроковете на процедурата и евентуално обжалване работа по участъка ще може да се започне най-рано през първата половина на 2022 г.

От отговора на Аврамова става ясно, че през миналата година е преасфалтиран участък от пътя при с. Българи, а дупки са изкърпвани при с. Визица. Текущите ремонти са за малко над 1,7 млн. лева.

През тази година също са изкърпвани дупки в няколко участъка, като стойността на дейностите е 50 хил. лева, обяснява още Аврамова.

По статията работиха: автор Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Президентът: Регионалната политика изисква реално овластяване на местните власти