IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция пак спря търга за тунела "Железница"

Този път се е наложило да се променя документацията по процедурата, ведомството ще я пусне отново след изтичането на сроковете за жалби

19:03 | 02.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: FreeImages.com</em></p>

Снимка: FreeImages.com

Агенцията „Пътна инфраструктура“ пак е отменила обществената поръчка за тунела „Железница“ от недостроения участък на магистрала „Струма“, съобщава ведомството.

Този път търгът се спира заради забележки на Агенцията за обществени поръчки, става ясно от съобщението.

Срокът за обжалване на решението за прекратяване е 10 календарни дни, уточняват от пътната агенция.

Намеренията на ведомството са веднага след като прекратяването влезе в сила – т.е. ако няма жалби или ако има, и те бъдат отхвърлени, да обяви нова процедура за проектиране и строителство на тунел „Железница”.

От коментар на председателя на Управителния съвет на пътната агенция инж. Дончо Атанасов става ясно, че институцията е трябвало да промени документацията по обществената поръчка, което обаче променя и първоначално обявените условия пред участниците. Това е основната причина за прекратяването на процедурата.

„АПИ като възложител отчита факта, че забавянето в рамките на две седмици е допустимо при реализацията на проекта, в сравнение с възможна корекция за сметка на държавния бюджет“, посочва той.

Предишната обществена поръчка за тунела „Железница“ от магистрала „Струма“ беше отменена, след като Агенцията установи, че липсват документи на участници в търга. Това доведе до рокади на върха на Агенцията.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:50 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още