Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пътната агенция подготвя ремонта на още два виадукта на "Тракия" и "Хемус"

Институцията ще отдели по 100 хил. лева за двете съоръжения и общо 560 хил. лева без ДДС за ремонт на общо 7 пътни съоръжения в страната

Пътната агенция подготвя ремонта на още два виадукта на "Тракия" и "Хемус"

Снимка: Архив Агенция "Пътна инфраструктура"

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) търси проектанти за ремонт на седем съоръжения по пътната мрежа на различни места в страната. Сред тях са и два виадукта на магистралите „Тракия“ и „Хемус“, съобщават от агенцията.

Индикативната стойност на поръчката е 560 хил. лева без ДДС и се финансира от бюджета на институцията.

Най-голяма сума – по 100 хил. лева, т.е. общо 200 хил. лева, са предвидени точно за двата виадукта. Съоръжението на „Тракия“ се намира на 59-ти км, точно над общинския път III-8402 с. Славовица – Г. Вършило – Д. Вършило, посочва се в документацията.

Строителството на моста е приключило през 1982 г., като съоръжението премоства р. Яворица и горепосочения път.

Ремонт ще се прави на виадукт „Потоп“ при 11-ти км на магистрала „Хемус“. Рехабилитация на съоръжението е правена през 1998 г. Обследване обаче е показало, че е необходим неотложен ремонт заради наличие на значителни повреди по носещата стоманобетонова конструкция, амортизация на пътното платно и напълно компрометирани фуги, подчертават от пътната агенция.

По 80 хил. лева, т.е. общо 160 хил. лева за двете съоръжения, са предвидени за ремонта на Дъговия мост над р. Русенски Лом на пътя Русе – Велико Търново и моста над р. Искър на Софийския околовръстен път, строен в периода 1960-1965 г.

По 70 хил. лева, т.е. 140 хил. лева общо, са предвидени за ремонта на надлез над ж. п. линия на път ІІ-53 Сливен - Ямбол – Средец и надлез на път III-208 Провадия – Айтос.

Още 60 хил. лева Агенцията предвижда за довършването на мост над р. Вит край с. Гложене. Преминаването над реката в момента е чрез съществуващ сводов мост, който е със статут на паметник на културата и не може да поеме трафика, посочват от институцията.

През 2005 г. е започнало строителството на нов мост, но строителството е приключило през 2008 г. и не е продължило.

Пътната агенция ще приема оферти за участие в процедурата до 23 април. Отварянето на предложението е предвидено за 24 април.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
10 млн. лв. за реклама на туризма искат от бранша за спасяване на летния сезон