Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Пътната агенция стартира търг за проектиране на обхода на Провадия

Строителството на отсечката с дължина 5 км е започнало през 90-те години на миналия век, но е прекратено бързо заради липса на средства

Пътната агенция стартира търг за проектиране на обхода на Провадия

Снимка: архив Агенция "Пътна инфраструктура"

Агенция „Пътна инфраструктура“ откри обществена поръчка за изработване на технически проект за обходния път на Провадия, съобщават от Агенцията.

Строителството на отсечката с дължина 5 км е започнало през 90-те години на миналия век.

Срокът за подаване на офертите е до 10 май т.г.

Трасето ще се отделя при 17-ти км на третокласния път ІІІ-208 Провадия-Дългопол-Айтос преди навлизане в Провадия и ще обхожда източно града, след  което ще се връща на третокласния път.

Преди 37 години - през 1984 г., е изготвен работен проект за обходен път на Провадия с дължина 4,6 км, разделен на 4 участъка. На първите два, с обща дължина 2,540 км, не е извършвано строителство. Строителни дейности са извършвани в третия участък – тунел с дължина 360 м, както и на четвъртия участък, посочват от пътната агенция.

Строителството на тунела стартира през 1990 г. с изграждане на предтунелна площадка и 30 м пробив по трасето на тунела. Поради ограничен финансов ресурс строителството е прекратено през 1991 г. На четвъртия участък, с обща дължина 1,760 км, са изпълнени селскостопански прокар, реконструкция на електропровод, изграждане на надлез и полагане на битумизирана основа. В края 1992 г. е преустановено изпълнението на участъка поради липса на средства.

Бъдещият изпълнител трябва да извърши геодезическо заснемане на вече изградената част от пътя, както и да обследва съществуващата пътна конструкция. Ще бъдат разработени вариантни решения за доизграждане на обходния път там където не са извършени строителни работи.

Срокът за подаване на офертите е до 10 май т.г.

Срокът за изпълнение на техническия проект е 120 дни.

По статията работи: Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
България отстъпва с 5 места в световна класация за конкурентоспособност