IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пътната агенция търси строител за Северната скоростна тангента на София

Индикативната стойност на проекта е около 150 млн. евро

14:10 | 10.10.12 г.
Пътната агенция търси строител за Северната скоростна тангента на София

Агенция „Пътна инфраструктура“ даде ход на обществената поръчка за проектиране и строителство на Северната тангента на столицата, съобщават от институцията. Крайният срок за подаване на офертите е 19 ноември 2012 година.

Северната скоростна тангента е проект на Столичната община и Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ). Той предвижда свързването на отклонението на магистралата „Калотина – София“ със Софийски околовръстен път до възела при бул. „Ботевградско шосе” в София.

Дължината на трасето е 16,54 километра, а индикативната стойност на този проект е 150 млн. евро, става ясно от официалния сайт на столичния район "Надежда". Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП „Транспорт“.

Изпълнителят, избран по тази обществена поръчка, ще трябва да достави необходимите строителни материали, да осигури лабораторни изпитания и да изготви необходимата документация за трасето.

Освен това ще трябва да поеме отстраняването на нередности и появили се дефекти по време на гаранционните срокове.

Критерий за избор на оферта ще бъде „икономически най-изгодната оферта“, допълват от АПИ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:19 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
kroki
преди 10 години
Успяха да обърнат строителството на Северната скоростна тангента в цирк. Е сега тангента няма да има, парите ще се връщат и Салини Импреджило ще ни съдят за смехотворните машинации на фирмата на Пеевски
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 0 rate down comment 0
sonka.74
преди 10 години
Северната скоростна дъга на околовръстното в София е особено важен проект, защото ще свързва АМ "Хемус" с пътя до Калотина... Но скоро няма да се реализира, защото изгубихме европейското финансиране, заради обжалване от консорциума около фирмата "Водстрой 98" на Д.Пеевски ... Жалко!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
jelenski
преди 10 години
Salini-Impregilo е фирмата построила Голямата етиопска ренесансова язовирна стена и строяща метрото в Дубай на стойност 6 млрд долара! Не е обикновена фирма, създадена просто така, а доказал се строителен авторитет. Само в България стават такива колосални излагации. И то щото Пеевки бутнал на КЗК и ВАС и станало на неговото.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още