IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Брансън: Най-добрите инвеститори в една страна са хората, които живеят в нея

Страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи, заяви британският предприемач при пристигането си на летището в София

21:35 | 19.05.17 г. 3
<p>
	Ричард Брансън в София. <em>Снимка: БТА</em></p>

Ричард Брансън в София. Снимка: БТА

Най-добрите инвеститори в една страна са хората, които живеят в нея. Това заяви в отговор на въпрос на БТА британският предприемач Ричард Брансън при пристигането си на летището в София.

Той допълни, че добър бизнес се получава, когато хората в дадена страна не са доволни от определени условия, вземат нещата в свои ръце и ги подобрят.

"Ако сте добри с хората, ако знаете как да ги мотивирате, ако съберете страхотен екип около себе си, имате всички шансове да бъдете успешни", каза още пред българските журналисти Брансън.

Според него страна като България се нуждае от стотици хиляди предприемачи. "Това е нещото, което прави една страна по-добро място, това финансира болниците и училищата и подобрява всеки аспект от живота. България вече има много предприемачи, но да се надяваме, че ще може да насърчим и още хора в тази сфера", допълни Ричард Брансън.

По думите му хората не трябва да се плашат да започнат бизнес, всеки може да опита. "Ако смяташ, че ще направиш много пари, като основеш бизнес, може би няма да успееш. Затова държиш очите си отворени и когато видиш нещо, което знаеш как да подобриш - това е същността на бизнеса", посъветва предприемачът.

"Ще дам най-доброто от себе си на лекцията ми тази вечер и се надявам да се получат конструктивни два часа", посочи Брансън часове преди да излезе пред българската аудитория тази вечер в зала 1 на НДК.

Брансън е един от най-успешните британски предприемачи. Той е основател на конгломерата Virgin Group, в който влизат над 400 компании, включително звукозаписната Virgin Records, телекомуникационната Virgin Mobile и авиокомпанията Virgin Atlantic.

Освен като успешен бизнесмен, Брансън е известен и като човек с приключенски дух - той стои зад проекти като опит за най-бързото прекосяване на Атлантика и основаване на компания за космически пътешествия - Virgin Galactic.

66-годишният Брансън е на 8-ма позиция сред най-богатите британци според класацията на Forbes, като нетното му богатство се изчислява на 5 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:03 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 15 rate down comment 2
scott
преди 6 години
ричарде, чемодан, вокзал, лондон....се ено ше говориш на *** от тамбукту за ядрена физика.ако си дошъл да се забавляваш, лично ти, давай. може да се запознаеш с пеевски, примерно. той ше ти разкаже с гордос за неколко схеми, ше резбереш как може да свиеш цела банка за 15 минути. и чак тогава ше ти се изясни същността на бизнаса..............в България. Виж се с цацаров, който ше ти разкаже как се пращат барети на конкуренциата.забавно. ако това не ти стига - си чукни среща с бб. гаранциес нема да издържиш неговата грандоманиа без покритие за 15 минути. както казах: чемодан, вокзал, лондон.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 5
nobel
преди 6 години
Само българските политици се интересуват повече от чуждите, отколкото от българските инвестиции. Не случайно и в този сайт е пълно със статии за ПЧИ, като че ли те са някаква манна небесна. Нашата държава винаги е гледала да нахрани първо чуждите деца.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още