IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Р. Радев: Липсата на ефективна съдебна система спира развитието на България

Държавният глава обсъди необходимостта от промени в Конституцията с членовете на Правния съвет към президента

17:54 | 05.08.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Липсата на достатъчно гаранции за независима и ефективна съдебна система създава опасности пред развитието на България като демократична и модерна държава. Някои проблеми от години се задълбочават и решаването им изисква промени в Конституцията. Това заяви държавният глава Румен Радев по време на заседание на Правния съвет към президента, съобщиха от пресслужбата към президента. 


 
На срещата са били обсъдени предложенията и становищата, направени досега в хода на инициираните от президента консултации с представители на академичната общност, неправителствени организации и ръководители на институции в съдебната власт.
 
Засилването на гаранциите за защита на правата на гражданите, конституционният модел на съдебната власт и гарантирането на независимостта на съдебната система са били сред акцентите на днешното заседание. Функциите на ВСС, отчетността на прокуратурата и контролът над актовете й също бяха обсъдени от президента Радев и членовете на Правния съвет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
vladi_guetzov
преди 3 години
Неефективна е съдебната система защото е корумпирана,защото е политическа маша ,защото е в тесни връзки с корумпираните и мафиотите и защото ,създава законови вратички и безнаказаност за престъпниците.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 2
serafima
преди 3 години
Ало, спящия бик, събуди се и помисли. Очевидно НИКАКВА представа нямаш от правни отношения. Ако Радев е за съд, то Борисов за къде е???!!! Или да си изразяваме лични предпочитания и то в ***, който е с претенции за обективност и професионализъм? Бягай да пишеш в блиц, пик или другите известни и подобни медии. Мога да те разбера - мъже и някои прости кърджалийски...си падат по тлъстия мачо, проснат напреко на леглото, или раздаващ пари от джипката, или лъжещ безкрайно и дори ненужно. Това е МНОГО вредно за държавата ни, представайки ни като африканска диктатура, а не европейска демократична страна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
Спящият бик
преди 3 години
Ти се благодари, че не е ефективна съдебната ни система. Ако беше, досега да си зад решетките!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още