Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Р. Стамболов: България има бъдеще в производството на храни за износ

У нас има условия да се произвежда храна за космонавти, смята вицепрезидентът на Евро - Ток България

Хранителната промишленост в България има бъдеще в производството на храни за износ, заяви в ефира на телевизия Bulgaria on Air вицепрезидентът на Евро-Ток България Ради Стамболов. „В България има условия да се произвежда храна за космонавти, например”, посочи той.

На въпрос дали държавата помага на развитието на малкия и среден бизнес той коментира, че е на мнение, че тя по-скоро пречи.

Още по темата

„Не само, че не е стимулиран, но все повече му се пречи. В чисто политически план не съм оптимист, че се случва нещо реално”, заяви Стамболов. Той допълни, че неговата компания се опитва да работи с по-малко, но по-високо платени специалисти и по този начин се опитва да остане конкурентна на пазара.

„Когато в една държава хазната е празна, започват масови проверки, за да се събере каквото може. Без да бъда експерт по макроикономика, имам усещането, че хазната е празна,” коментира още Сталболов.

По думите му държавата може да вземе пример от съседна Гърция по отношение на развитието на малкия бизнес в областта на ресторантьорството.

„Там отиваш и казваш, че искаш да отвориш ресторант и посочваш определен срок,  в който ще си готов. В замяна получаваш наръчник как да го направиш. След това идват и те проверяват двама души и бизнесът е готов да стартира”, поясни Стамболов.

На въпрос как почивните дни се отразяват на малкия бизнес той посочи, че повече страдат компаниите, които работят с външни контрагенти.

По статията работи: автор Мариета Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

0
 
0
 
3
преди 5 години
Да, и защо не се залавяме... за храните, а изнасяме само суровината..., другите ни я връщат с десеторна страна...
0
 
0
 
2
преди 6 години
Няма профилна снимка
Засега Р.Б. внася повече храни (доста) отколкото се консумират в страната .... какво бъдеще .... далечно, едва ли не ?!
0
 
0
 
1
преди 6 години
Айдеее поредния говорител на някое лоби! Е нали беше туризма до сега бъдещето ни? Все в едни такива индустрии с ниска добавена стойност виждате бъдещето ни! :D Е това, с храната за космонавти добре, но колко са космонавтите които ще храним? Един град от 200 000 има ли поне, че със спечеленото да нахраним Българите тук на земята!? :D

Още от Икономика и политика
Земеделци получиха още 2,7 млн. лева субсидии след корекции в биорегистъра