IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работа на разстояние и от разстояние

Британско-българската бизнес асоциация и заедно с членовете си дискутира добрите практики, правните аспекти и перспективите пред работодателите

11:23 | 01.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БББА</em></p>

Снимка: БББА

Над 150 гости от различни индустрии се включиха в уебинар на тема „Офис 2020: Работа на разстояние и от разстояние“ организиран от Британско-българската бизнес асоциация.

Уебинарът се състоя на 29 Май от 11:00 часа, в онлайн платформата за видеоразговори Zoom.

Панелистите от DGKV и Forton дискутираха различните правни, организационни и управленчески аспекти при завръщане в офиса, включително:

·     Правителствени мерки и изисквания за опазване на здравето и безопасността на работното място в офиса;

·     Бизнес практики и тенденции при организиране на офис пространството;

·     Мерки, които работодателят трябва да предприеме, при случай, че служител се разболее от коронавирус;

·     Какви са отговорностите на инвеститорите в търговски недвижими имоти, като наемодатели и техните действия по управление на съоръженията? Ще бъдат ли повлияни таксите за обслужване? Ще има ли нови правила за използването на общите помещения в строителни и офисни комплекси?

·     Работа от вкъщи – ще може ли работодателят да влиза в домовете на своите служители? Какви са предизвикателствата, задълженията и отговорностите на работодателя и служителя?

Посетителите получиха отговори на предварително зададени въпроси, както и на такива, зададени по време на събитието.

Уебинарът беше открит от председателя на асоциацията Гари Левсли, който приветства посетителите с кратко обръщение и представи компаниите участници в дискусията.

Станимира Пашова, ръководител „Офис пространство“ във Фортън, сподели, че предлагането на пазара ще продължи по старому, както е било планирано преди породената от COVID-19 криза, но много от работодателите преосмислят своите планове.

Калоян Крумов, съветник в DKGV обърна внимание на правната страна и тенденциите, които се заформят в отношенията между наемодателите и наемателите, а именно по-голяма гъвкавост при лизинговите договори. Според него, наемодателите и наемателите ще започнат да гледат с различни очи на някои стандартни разпоредби, които сме свикнали да виждаме до момента.

Десислава Митева, изпълнителен директор на Британско-българската бизнес асоциация завърши с оптимистична прогноза за изход от ситуацията и с призив да се доверим на експертите.

Тези, които проявяват интерес към темата ще имат възможността да гледат запис от събитието на сайта на асоциацията

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още