IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работниците от "Автомагистрали-Черно море" на протест заради неизплатени заплати

Дължимата сума е близо 12 млн. лева, каза председателят на синдикалния комитет на КНСБ в дружеството Господин Янков

16:18 | 02.07.14 г. 1
Работниците от "Автомагистрали-Черно море" на протест заради неизплатени заплати

Работниците и служителите в строителното дружество „Автомагистрали - Черно море“ АД в Шумен се готвят за протест заради неизплатени заплати. Това потвърди пред Investor.bg председателят на синдикалния комитет на КНСБ в дружеството Господин Янков.

Той посочи, че на работниците не са изплатени трудовите възнаграждения за април и май тази година. А причината са финансовите затруднения на дружеството поради забавени плащания от страна на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Към 27 юни стойността на неизплатената сума е в размер на близо 12 милиона лева, въпреки че строителните дейности се изпълняват по график, заяви Янков.

"Засега протестът ни ще бъде мирен, но ако не бъдат взети мерки за изплащането на заплатите на работниците, ще стигнем и до гражданско неподчинение, като блокираме държавни институции и възлови пътни артерии в страната", заяви Янков.

Дружеството е изпълнител на участък от автомагистрала „Хемус”.

Работниците в строителната фирма и друг път са оставали без заплати, припомни Янков. През 2008 – 2009 г. не бяха изплащани заплати в рамките на 10-11 месеца, отбеляза той. И обясни, че тогава заплатите били изплатени чак след година и половина, след като се стигнало до протест пред сградата на Агенция „Пътна инфраструктура“.

"Надявам се, че сега няма да е необходимо да стигаме чак дотам и проблемът ще се реши по-бързо", каза Янков.

Синдикалният комитет на КНСБ е отправил писмо с искане да се изплатят заплатите, адресирано до министър-председателя Пламен Орешарски, министъра на регионалното развитие Десислава Терзиева, областния управител на  Шумен Венцислав Венков и председателя на Управителния съвет на АПИ Стефан Чайков.

В „Автомагистрали - Черно море“ АД работят 670 души, като 450 са членове на синдикалната организация при КНСБ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:30 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
STRAHO
преди 9 години
Е те пък тия работници !!!??? Та нали им осигуриха работа !? Всички предизборни обещания са за стремеж за отваряне на работни места. За пари кой е обещавал? ха ха ха Искат да саботират бизнеса май! Майтапчийска държава сме!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още