IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Работодатели могат да заявят нужните кадри в проучване на Агенцията по заетостта

Вече над 2200 фирми подадоха онлайн своите формуляри

14:11 | 11.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Проучването на потребностите от кадри, провеждано от Агенцията по заетостта, от днес е отворено и за работодатели, които доброволно желаят да се включат в него.

То е третото поред и първо за 2019 г. проучване на потребностите на работодателите в България от работна сила, съобщи Агенцията. 

Проучването започна на 14 февруари сред работодатели от формирана национално представителна извадка. Те са представители на всички сектори на икономиката, различни по статут и големина на предприятието и с териториално разпределение във всички области в страната.

Вече над 2200 фирми подадоха онлайн своите формуляри. Чрез тях те посочиха кои са най-необходимите умения, които трябва да притежава търсеният от тях персонал, както и специалистите със средно и висше образование, които ще търсят в следващите 6 месеца.

Успоредно компаниите заявяват и потребностите си от работници без квалификация, както и такива, изискващи специфична правоспособност.

Същата възможност вече имат и работодатели, които не са попаднали в статистическата извадка, но желаят да се включат.


Набраната информация ще се използва при определяне на приоритетите на областната и националната политика в сферата на образованието, обучението и насърчаване на заетостта.

Крайният срок е 22 март 2019 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:36 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още