IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Радан Кънев обяви нов десен проект

Лидерът на ДСБ си поставя високи цели - новата партия да стане втора политическа сила

13:37 | 23.01.16 г. 14
Радан Кънев обяви нов десен проект

Партия ДСБ няма да бъде закрита, а на основата на здравото й ядро ще стъпи нов десен проект. Това заяви лидерът на партията Радан Кънев по време на Националното събрание на политическата сила.

По думите му новият проект ще бъде с вертикална структура и ще бъде максимално отворен. Кънев заяви, че такъв проект е нужен, тъй като Реформаторският блок се е изчерпал.

Той си поставя висока цел с новия си проект – да стане втора политическа сила.
 
"Липсата на единност на Реформаторския блок е причината, поради която не успяхме да се преборим с мастодонтите ГЕРБ и ДПС. За 2-те години от създаването му политическата ревност, конкуренция и егоизъм вътре растяха", коментира Кънев.

Лидерът на ДСБ отчете и “приятелския огън” по време на местните избори. "Дадохме 50% от енергията си в това кой да получи места в администрацията", допълни той.

Той коментира и свършеното от властта. По думите му целите в здравеопазването, външните работи и отбраната са били изпълнени. Не така обаче стоят нещата в публичната администрация и социалните системи. Той определи като провал и работата в борбата с мафията и в публичната сфера.

"Надеждата, с която 300 хил. българи гласуваха, беше, че Реформаторският блок ще бъде достатъчно силен, за да компенсира липсата на воля за реформи", посочи той и допълни, че реформаторите са излъгали тази надежда поради липса на политическо единство.

"Ако има тежък провал на управлението, това е пълната липса на стратегическа мисъл", каза Радан Кънев и допълни, че Европейските фондове свършват през 2020 г. и никой няма идея какво следва за България.

Още политически новини от България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

13
rate up comment 0 rate down comment 0
Сините камъни
преди 8 години
"""""""Сол-ташака на Лостов да се маха барабар с БКП-2 наречено ГЕРБ.Тоя път ще гласувам за Доган колкото и да ми е неприятен.Поне прави нещо освен да краде.Сполай-Ви и със здраве!"""""""""""""""""Чувам познато гласче, а Вие?Забелязвате ли, всяко партийно недоразумение или събитие директно се преписва или на черените или на Путин дирекно или на ДС, в краен случай на КГБ.Иначе партньори са ни САЩ, ЕК, ЦРУ, .... идилиЯ!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 1 rate down comment 1
STRAHO
преди 8 години
Отявлен С-о-р-о-с-о-и-д е тоя Радан.- *** е интересна дума (смее се), трябва да си я запиша. Сега сериозно, не виждам нищо лошо, че хора, членове на различни организации, спонсорирани от мен, играят или се опитват да играят важна, и по възможност решаваща, роля в процесите, които текат не само у вас, но и по света в крайна сметка, аз точно за това ги спонсорирам. Те участват в проекти за утвърждаване в обществото на идеи, които поддържам и в които вярвам. Те са там, за да се борят моите представи за бъдещето на света да станат реалност. Аз имам пет деца и много ще се радвам, ако светът, в който ще живеят, отговаря на моите представи, а не на нечии други.Наивно е обаче да смятате, че аз стоя някъде съсредоточил цялото си внимание върху вие откъде бяхте? Да, сетих се, от България. Та наивно е да смятате, че вниманието ми е фиксирано само и единствено върху България та аз дори ще се затрудня да я открия на картата на света..." - Дж. С-о-р-о-с
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 10 rate down comment 8
trendline
преди 8 години
Дясното пространство се изчерпва с лаене срещу Русия и нищо повече. На следващите избори да останат навън и се отрезвят малко. Въпреки че с тях и без тях все тая - нито печалба , нито загуба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 9 rate down comment 7
VicKing
преди 8 години
Студено е, Радан вие!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 3 rate down comment 3
nuclear power plant
преди 8 години
Ицо Питрофф сигур за него шъ гласува...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 8 rate down comment 2
ivanrog
преди 8 години
Да видим какво е изпълнено според него:1. здравеопазване - ако има нещо успешно там, не знам какво означава неуспешно според Кънев, скандалите са редовни, а видим напредък липсва, напротив.2. външна политика - освен липсата й, може да кажем, че все още нямаме единна кандидатура за председател на ООН, а влизането в Шенген става все по-далечно.3. отбрана - още една област, която е абсурдна, да се споменава като добра, а господина я вади сато успешна, кое е успех, че други ни пазят небето ли.И най-важното, човека беше една година във властта и не смятам, че е направил нещо, за да се води по-консервативна политика, напротив - увеличаване на данъци и централизиране на властта
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 12 rate down comment 14
deant
преди 8 години
сериозно ли има хора харесващи Радан Кънев? И къде бяхте досега когато се явяваше на избори? Този ако е алтернатива аз съм Върколака.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 19 rate down comment 14
lyusien
преди 8 години
Прекрасно Кънев да деиства Да привлече към Д С Б Д П - Демократическата партия и да създаде една силна дясна демократическа партия без комунисти и постоянно залепящите се като кърлежи доносници и агенти на Д С - Държавна сигурност Ясна програма за реформи и добри лидери На всички в България им писна от псевдодемократи и прикрити комунисти Време е наи после безкраино дългия бандитски измамнически и отвратително нечестен преход ДА СВЪРШИ
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 9 rate down comment 3
Чичо Манчо
преди 8 години
А през всичкото това време (от 2009 до 2015 г) "кърлежът" се надува ли, надува ли, надува...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 6 rate down comment 14
Чичо Манчо
преди 8 години
Съгласен съм друже, че трябва, но хайде нека алтернативата да не е "със стари ку*ви нов бардак". Ако през есента на 2014 г, след изборите, РБ като цяло или ДСБ в частност бяха избрали да направят това, което се опитват да правят сега може би нещата щяха да изглеждат по друг начин. Но всички знаем какво избраха те. Да танцуват и да чуруликат с #КОЙ?. Мерси! Ще чакам следващия влак. Той може и да се забави, но със сигурност ще дойде все някога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още