Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Радев и Йотова дадоха старт на предизборната си кампания с поход към Черни връх

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви Румен Радев

Радев и Йотова дадоха старт на предизборната си кампания с поход към Черни връх

Румен Радев, Илияна Йотова и представители на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата им за втори мандат, се изкачиха до Черни връх, тръгвайки от хижа "Алеко". Снимка: БГНЕС

Румен Радев и Илияна Йотова дадоха официален старт на предизборната си кампания с поход от хижа „Алеко“ към Черни връх на Витоша. Заедно с тях са журналисти и представителите на Инициативния комитет, издигнал кандидатурата на кандидат-президентската двойка за втори мандат.

Походът към по-справедлива България започва от тук, заяви Румен Радев в началото на похода.

"Избрахме това място, защото Щастливеца е от онези българи, които повече от век вдъхновяват с родолюбие, талант и дързост – гражданин на света и патриот. Алеко – народопсихолог и в същото време адвокат на верните, любител на природата и ценител на красотата. Всички знаем тъжната история как именно Алеко стана жертва на своя герой и затова ние, неговите потомци, е време да надрастем слабостите на неговия герой. Време е да поемем към върха – там, където Щастливеца намираше щастието", допълни Радев, цитиран от БГНЕС.

Още по темата

По думите му българската планина освен красива е и избор на вдъхновение и урок по родолюбие. Изкачването, редом с изпитанията, сплотява, гради характер, калява волята и зарежда с вяра, каза още Румен Радев.

Илияна Йотова заяви от своя страна, че Алеко Константинов се е борил с пороците, с които и те като президент и вицепрезидент също се борят – корупцията, малодушието и предателството.

"За съжаление, над 100 години по-късно неговите пътеписи, неговите разкази и герои, като че ли са писани за днешното време. Ако си спомним как Алеко Константинов пишеше за изборите и за злоупотребите, сякаш пише за това как ГЕРБ прави избори", каза още Йотова.

Избрахме и тази дата, защото днес е Световният ден за борба с бедността, с неравенствата, каза Йотова и припомни, че в последните четири години работят да няма разлики сред хората в обществото. Тя съобщи, че днес с Радев посвещават своята кампания на българската природа, защото не искат повече бетонни хватки.

По статията работи: Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Антикризисните стимули за разкриване на работни места ще са поне до юни 2023 г.