IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разрешенията за промишлена обработка на тютюн ще се издават по нов ред

Министърът на икономиката ще отговаря за процедурите

14:20 | 20.07.16 г.
Разрешенията за промишлена обработка на тютюн ще се издават по нов ред

Разрешенията за промишлена обработка на тютюн ще се издават по нов ред, реши Министерският съвет. Днес министрите промениха Наредбата за издаване и за отнемане на разрешения за промишлена обработка на тютюн и за производство на тютюневи изделия, съобщи пресслужбата на кабинета.

Министърът на икономиката ще контролира процеса по разглеждане на заявленията и по изготвяне на съответните актове на Министерския съвет. Министърът на финансите се освобождава от участие в процедурата по издаване на разрешенията. Така процедурата се опростява, се казва в съобщението.

С изменената Наредба изчерпателно се посочва кръгът на лицата, които могат да подават заявления и да извършват промишлена обработка на тютюн и производство на тютюневи изделия.

Директорът на Агенция "Митници" ще може да предлага представител на агенцията, който пряко да участва в цялостния процес по издаването на разрешенията и в последващ контрол върху тази дейност. Броят на членовете на експертния съвет се променя от 9 на 5, с цел по-голяма оперативност.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още