IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Разширява се „зелената зона“ за паркиране в четири столични района

Столичният общински съвет разреши отдаване на концесия на спирките на градския транспорт за период от 15 години

17:37 | 26.07.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

С 5500 паркоместа ще бъде разширена зелената зона за паркиране в 4 столични района - "Оборище", "Възраждане", "Лозенец" и "Красно село". Това реши Столичният общински съвет на днешното си заседание, съобщава БНР.

Жителите на районите ще могат да закупят винетен стикер за годишно платено паркиране в разширената „зелена зона“, която започва да работи от 1 ноември. Това съобщи Румяна Милова от Центъра за градска мобилност.

"Всеки гражданин ще може на сайта на съответната община да се запознае с това как ще изглежда неговата улица след въвеждането на зоната, къде ще има паркоместа, къде ще е забранено паркирането, къде ще има места за хора с увреждания. Ще имат възможност и в рамките на един месец да представят предложения за изменения, да могат да бъдат обсъдени и променени преди да сме започнали да маркираме тези места".

100 лева е стойността на годишния винетен стикер в „зелена зона“ за паркиране на София.

Столичният общински съвет прие още нощен абонамент за платено паркиране в „синята зона“ на града за собствениците на заведения и хотели, който е 650 лева.

Столичният общински съвет разреши на Центъра за градска мобилност да отдаде на концесия спирките на градския транспорт за период от 15 години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:29 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още