Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Разширяват синята зона в София

Общият брой платени места за паркиране в синята зона става 12 хиляди

Разширяват синята зона в София

Снимка: БГНЕС

От 1 декември в София се разширява синята зона за платено паркиране със 7 хил. места. Това става ясно от приетия днес доклад от Столичния общински съвет (СОС). Така общият брой платени места за паркиране в синята зона става 12 хиляди.

Новите места в синята зона обхващат сегашната гранична зелена зона в районите „Оборище“, „Средец“, малка част от "Триадица" и „Възраждане“, съобщава БНР.

Промените обхващат и паркоместата в режим "служебен абонамент" – те ще бъдат ограничени до 5 броя за един административен адрес. 

Още по темата

Промените в наредбата включват и разширяване на зелената зона в кв. „Зона Б-19”, район „Възраждане” и разширяване на синя зона за сметка на обхвата на зелена зона. Това обаче няма да се отрази на вече заплатените винетни стикери за платено паркиране на живеещите в тези райони, се посочва в доклада.

Освен това се увеличава работното време на синята зона от понеделник до събота от 08.30 ч. до 20.00 часа.

Според доклада се въвежда регламент за откриване на паркоместа за товаро-разтоварни дейности в зоните за почасово платено паркиране и в зоните с въведен ограничен достъп на МПС и ред и условия за ползването им от живущи и стопански субекти.

В зоните с въведен ограничен достъп на МПС /пешеходни зони/ ще има места, които да се ползват до 30 минути при наличие на издаден пропуск и заплащане на цената за паркиране /50 ст. или 1 лв./ от юридическите или физическите лица при всяко зареждане на стопанския обект, а от живущите при наличие на издаден пропуск - безплатно до 30 минути, два пъти дневно. Местата за товаро-разтоварни дейности в зоните за почасово платено паркиране ще бъдат запазени за извършване на тези дейности в рамките на работното време на съответната зона.
 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
5
 
1
преди 1 месец
30000 пришки да им излезнат, а всеки откраднат лев, 9 живота да го изплащат!

Още от Икономика и политика
До края на годината се очаква доставка на детски ваксини срещу Covid