IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Референдумът за ядрената енергетика ще струва на държавата близо 14 млн. лв.

До края на годината ще бъдат дадени общо 575 хил. лв., а останалата сума е предвидена в бюджета за 2013 г.

15:31 | 19.12.12 г. 1
Референдумът за ядрената енергетика ще струва на държавата близо 14 млн. лв.

Близо 14 млн. лв. ще струва референдумът за развитието на ядрената енергетика. Днес правителството прие план-сметката за разходите по подготовката на националното допитване, насрочено за 27 януари 2013 г. по време на заседанието си, съобщи БТА.

Общо 575 хил. лв. ще бъдат отпуснати до края на годината. Останалите над 13 милиона лева са предвидени в бюджета за следващата календарна година. С тези средства ще бъдат финансирани дейностите по организационно-техническата подготовка и произвеждането на общественото допитване с въпрос "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала".

В основната си част парите са за възнаграждения на членовете на Централната избирателна комисия (ЦИК)  - близо 1,43 млн. лв., както и на регионалните избирателни комисии (РИК) и на секционните избирателни комисии (СИК) общо 3,89 млн. лв. и за логистичното осигуряване на референдума - 3, 83 млн. лв.

Същевременно според одобрената от кабинета план-сметка за разяснителна кампания по правата и задълженията на гражданите и начина на гласуване ще бъдат изразходени 100 хил. лв.

Припомняме, че през август премиерът Бойко Борисов направи коментар, че има възможност за провеждането на референдума да бъдат нужни между 30 и 40 млн. лв.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:38 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
Спящият бик
преди 11 години
14 млн. на вятъра, защото неясен въпрос няма как да получи ясен отговор. А колко полезни неща можеха да се направят с тези пари!... Пир по време на чума!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още