IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ремонтите на влакове в БДЖ трябва да приключат догодина

Предстоят мерки за подобряване на мениджмънта и билетоиздаващата система, съобщи Росен Желязков

16:26 | 20.11.18 г.
<p>
	Снимка: БТА</p>

Снимка: БТА

В „Холдинг БДЖ“ ЕАД и дъщерното дружество за пътнически превози предстои изпълнението на краткосрочни мерки, съобщи министърът на транспорта Росен Желязков пред журналисти по повод вчерашния инцидент с влак в Кресненското дефиле.

„Първо, подобряване на мениджмънта, второ, ремонтиране на подвижния състав – този, който не е в експлоатация, въвеждане на системи, които да следят за доставки, складови наличности и другите ресурси в дружеството.

Подобряване на билетоиздаващата система, довеждане до край на обществените поръчки, които са свързани с ремонтната дейност и обновяване на подвижния състав“, изброи Росен Желязков, цитиран от пресцентъра на министерството. 

Той уточни, че всичко това трябва да се случи през 2019 г.

Желязков посочи още, че до този момент водените политики са били насочени към намаляването на външната задлъжнялост на БДЖ за сметка на вътрешните процеси в холдинга.

„Към момента няма натиск от страна на кредитори и дългове и ще насочим всички усилия към по-добро управление. БДЖ трябва да се управлява така, както се управлява едно нормално търговско дружество“ каза той.

Росен Желязков определи инцидента в Кресненското дефиле като класически случай на форсмажор с непреодолима сила, който се размина без сериозни последствия за пътуващите във влака.

Към момента се разчиства железният път при тежки метеорологични условия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още